Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kvitová je znovu světovou dvojkou, Plíšková klesla na 7. pozici

Petra Kvitová se po měsíci vrátila na druhé místo světového žebříčku za Japonku Naomi Ósakaovou. Na svou přemožitelku z finále lednového Australian Open ztrácí 441 bodů. Karolína Plíšková si pohoršila o dvě pozice a je sedmá. Tomáš Berdych klesl v pořadí ATP na 89. příčku.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Kamran Jebreili

Kvitová vystřídala na druhém místě Simonu Halepovou, i když vypadla na prestižním turnaji v Kalifornii již ve druhém kole, zatímco Rumunka prohrála ve čtvrtém kole s Markétou Vondroušovou. Halepová však obhajovala body za loňskou účast v semifinále. Kvitová nadále vede žebříček letošní sezony.

Senzační vítězka z Indian Wells osmnáctiletá Kanaďanka Bianca Andreescuová poskočila v žebříčku WTA z 60. na 24. místo. Deblové pořadí nadále vede Kateřina Siniaková před svou spoluhráčkou Barborou Krejčíkovou. Barbora Strýcová klesla z třetího na páté místo.

Mužskou jedničkou zůstává s výrazným náskokem Srb Novak Djokovič, který vypadl v Indian Wells ve třetím kole. Vítěz turnaje Rakušan Dominic Thiem se dostal z osmé na čtvrtou příčku, za ním následuje poražený finalista Švýcar Roger Federer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články