Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Trenér Šilhavý rozhodl. Reprezentaci doplní Darida, Frýdek a Škoda

Sport

  11:36
PRAHA - Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý doplnil nominaci na nadcházející utkání v Anglii a s Brazílií o tři hráče. Dodatečnou pozvánku dostali záložníci Vladimír Darida s Martinem Frýdkem a útočník Milan Škoda. Národní tým se v pondělí schází v Praze.

ČR - Severní Irsko (Milan Škoda a Conor McLaughlin). foto: ČTK/AP

Darida z Herthy Berlín kvůli zranění stehna vynechal tři zápasy německé ligy. Minulý týden se ale vrátil do tréninku a o víkendu nastoupil na více než hodinu za juniorku. Osmadvacetiletý střední záložník je nejzkušenějším členem současné reprezentace, za kterou odehrál 53 duelů.

Šestadvacetiletý Frýdek patří k tahounům Sparty, která na jaře vyhrála všech šest ligových zápasů. Defenzivní univerzál nastoupil do všech utkání v základní sestavě a dal jeden gól. Za reprezentaci naposledy hrál před rokem na turnaji v Číně.

Třiatřicetiletý slávista Škoda doplnil dosud jediného klasického hrotového útočníka Patrika Schicka a coby nejstarší člen týmu si může připsat první reprezentační start po téměř dvou letech. Od té doby dvakrát vypadl z nominace kvůli zranění. Kapitán červenobílých dal na jaře zatím dva ligové góly a dvakrát se trefil také v Evropské lize proti Genku.

Česko vs. a Ázerbájdžán (zklamaný Škoda)
Česká republika vs. Německo, kvalifikace o MS 2018: Vladimír Darida.

„Vladimír Darida je dlouhodobým lídrem našeho týmu a záleželo jen na tom, jestli stihne vyléčit zranění. Martin Frýdek předvádí dobré výkony ve Spartě, která na jaře zatím všechny zápasy vyhrála. A Milan Škoda je důležitým hráčem Slavie, které se daří nejenom v lize, ale taky v Evropské lize,“ uvedl v tiskové zprávě Šilhavý.

V nominaci zatím zůstávají kapitán Bořek Dočkal ze Sparty s brankářem Tomášem Vaclíkem ze Sevilly, kteří o víkendu kvůli zranění nehráli. Oba by měli podstoupit vyšetření.

Reprezentanti v pondělí začínají sraz před prvními dvěma zápasy v kalendářním roce. V pátek nastoupí ve Wembley proti favorizované Anglii k úvodnímu utkání kvalifikace mistrovství Evropy a příští úterý doma v Edenu v atraktivním přípravném zápase přivítají Brazílii.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...