Siemens vede v počtu patentových přihlášek v Evropě

siemens

Siemens loni podal u Evropského patentového úřadu nejvyšší počet patentových žádostí a postoupil tak na první místo mezi firmami v Evropě.

S celkovým množstvím 2 493 přihlášek odsunul na druhou pozici vítěze roku 2017 Huawei, za nímž následovaly společnosti Samsung a LG. Předloni se Siemens umístil na druhé příčce. Jedničkou v Evropě byl naposledy v roce 2011. Více než 25 procent patentů bylo registrováno v kategorii Průmysl 4.0 a digitalizace, kde Siemens předložil výrazně více přihlášek v oblasti ochrany práv duševního vlastnictví než v předchozím roce. Významný nárůst společnost zaznamenala i v segmentu umělé inteligence a kybernetické bezpečnosti.

patenty siemens

„Tyto výsledky jsou důkazem, že Siemens trvale odvádí vynikající inovační práci, zejména v oblasti digitálních technologií,“ uvádí vedoucí oddělení pro duševní vlastnictví Beat Weibel. „Přesto není naším cílem čistě jen vysoký počet patentů, ale především kvalita a šíření patentovaných práv v jednotlivých regionech. Digitalizace a stále významnější role služeb si totiž širší dosah přímo vyžadují.“

Siemens je vlastníkem více než 65 tisíců patentů. Ve fiskálním roce 2018 podali zaměstnanci společnosti celosvětově na 3 900 žádostí o patent a 7 300 vynálezů. Při 220 pracovních dnech v roce to v průměru představuje 33 vynálezů denně. Ve výzkumu a vývoji firma zaměstnává zhruba 43 tisíc lidí ve 44 zemích. Jen v České republice ve 22 vývojových a kompetenčních centrech a odděleních pracuje přes 1 000 zaměstnanců.

Zdroj zprávy je zde.

Siemens Česká republika
Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, energetiku, dopravu a veřejnou infrastrukturu, technologie budov a zdravotnictví. Český Siemens je průkopníkem v oblasti Průmyslu 4.0 a Smart Cities, v rámci kterých přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz.

Koncern Siemens AG
Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost působí po celém světě a zaměřuje se na oblast elektrifikace, automatizace a digitalizace. Siemens patří k největším poskytovatelům technologií šetrných k životnímu prostředí, řadí se mezi přední dodavatele energetických zdrojů a technologií pro přenos energie. Siemens patří mezi průkopníky řešení v oblasti veřejné infrastruktury, průmyslové automatizace a softwarových řešení pro průmysl. V rámci dceřiné společnosti Siemens Healthineers AG je společnost také předním dodavatelem zdravotnických zobrazovacích zařízení, jako je počítačová tomografie a zobrazovací systémy s magnetickou rezonancí, a lídrem v oblasti laboratorní diagnostiky a klinického IT. Ve finančním roce 2018, který skončil 30. září 2018, dosáhl Siemens obratu 83 miliard EUR s čistým ziskem 6,1 miliard EUR a zaměstnával 379 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.com.