Top kina ČR: Slyšeli diváci na milostná vzplanutí a životní zrady "Skleněného pokoje"?

Top kina ČR: Slyšeli diváci na milostná vzplanutí a životní zrady "Skleněného pokoje"?
Skleněný pokoj | Bioscop
5. KOUZELNÝ PARK (země vzniku: Španělsko, USA)
Kouzelný park
Na pátém místě skončila čtvrteční novinka, španělsko-americký animák pojednávající o dívce, její imaginaci a vysněném zábavním parku. Snímek měl k dispozici 133 kin, přišlo na něj 25.575 diváků a tržby činily 3 miliony 626 tisíc korun. Celosvětově má Kouzelný park na kontě něco málo přes 20 milionů dolarů. Ne, z tohodle "drobečka" za 100 milionů dolarů komerční hit rozhodně nekouká.

4. SKLENĚNÝ POKOJ (Česká republika, Slovenská republika)
Skleněný pokoj
Nejnovější česko-slovenský projekt režiséra Julia Ševčíka a producenta Rudolfa Biermanna (Masaryk) skončil o premiérovém víkendu na bramborové pozici. Filmovou adaptaci známé knihy pojednávající o osudech obyvatel vily Tugendhat přijali tuzemští recenzenti s rozpaky (hodnocení 51 procent). Na předloňská premiérová čísla Masaryka (76 tisíc diváků, 11 milionů korun) Skleněný pokoj nenaváže ani omylem. K dispozici měl přitom 146 sálů (suverénně nejvíc), do kterých přišlo 40.047 diváků. Tržby činily 6 milionů korun.
Masarykovi před 2 roky pomohl "senzační úspěch" na Českých lvech, na který Skleněný pokoj nedokázal navázat. Projekt to byl opět ambiciózní (snímek přišel tvůrce na 80 milionů korun), obsazení mezinárodní, promo poměrně masivní. Divák jako kdyby se však neměl čeho chytit...

3. JAK VYCVIČIT DRAKA 3 (USA)
Čtvrtý víkend v českých kinech a bronz pro závěrečný film série Jak vycvičit draka. Prvotřídní podívaná od studia DreamWorks se promítala v 86 kinech, přišlo na ni 43.573 diváků, kteří v pokladnách nechali 6 milionů 667 tisíc korun. Jde o 27procentní propad, ale i tak mohou být tuzemský distributor a kinaři spokojeni. Za necelý měsíc má snímek Jak vycvičit draka 3 na kontě přes 420 tisíc platících a 63 milionů korun. Celosvětově to při rozpočtu 129 milionů dolarů dělá 466 mega.

2. ŽENY V BĚHU (Česká republika)
Minulý týden oslavily miliontého diváka a po sedmi víkendech drží druhou příčku. Tuzemské Ženy v běhu vidělo ve 110 kinech 52.534 platících, kteří za lístky utratili 8 milionů 131 tisíc korun. Za necelé dva měsíce má komedie debutujícího režiséra Martina Horského na kontě 1 milion 31 tisíc 958 diváků a 159 milionů korun. Trumfnou ji koncem dubna startující Avengers?

1. CAPTAIN MARVEL (USA)
Captain Marvel
Stejně jako minule skončila na vrcholu superhrdinka Captain Marvel. Promítala se v 94 kinech, přišlo na ni 79.444 diváků a tržby činily 13 milionů 315 tisíc korun (propad o 47 procent). Za necelé dva týdny to dělá přes 282 tisíc platících a téměř 47 milionů korun. Celosvětově Captain Marvel pokořila metu 760 milionů dolarů. K miliardě je to ještě daleko.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.