Nizozemci, kteří v centru Prahy zbili číšníka, byli obžalováni z pokusu o vraždu. Hrozí jim 18 let

Státní zastupitelství obžalovalo dva Nizozemce z loňského pokusu o vraždu číšníka v Praze. Informaci potvrdil České televizi mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Mužům hrozí deset až 18 let vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 16:52 18. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skupina sedmi mužů napadla v Praze za nákupním centrem Quadrio číšníka, který následně skončil v nemocnici

Skupina sedmi mužů napadla loni v Praze za nákupním centrem Quadrio číšníka, který následně skončil v nemocnici. (archivní foto) | Zdroj: Policie ČR

„Státní zástupkyně podala dnešního dne obžalobu na dvě osoby pro pokus vraždy v souběhu s výtržnictvím,“ řekl v pondělí České televizi mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Policie ukončila vyšetřování případu napadeného číšníka, útočníky navrhuje obžalovat z pokusu o vraždu

Číst článek

„Obžalovaní si museli být vědomi, že mohou poškozeného usmrtit,“ doplnil.

Jeden z nich je obviněn i z dalšího fyzického útoku. Kvůli tomu, že před klubem udeřil jiného člověka, je obžalován i z pokusu ublížení na zdraví.

Napadení v dubnu

Sedm Nizozemců loni v dubnu napadlo číšníka, který je upozornil, že nesmí popíjet vlastní alkohol na zahrádce restaurace. To muže naštvalo. Začali do číšníka kopat a bít ho pěstmi. Když byl v bezvědomí, utekli. Číšník se probral až o několik dní později v nemocnici. Lékaři ho domů pustili až v květnu.

O několik dnů později je zadrželi policisté na pražském letišti. Radiožurnálu tehdy policejní mluvčí Daněk řekl, že dostali několik oznámení o jejich pohybu, ale měli o nich i vlastní poznatky. Policie je zatkla a pět z nich obvinila. Obvodní soud pro Prahu 1 dal třem podmíněnými tresty a na pět let je také vyhostil ze země.

Zbylé dva nyní státní zástupkyně obžalovala. Původně je vinila z těžkého ublížení na zdraví, později ale případ překvalifikovala.

dok Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme