CERN

Získejte lukrativní stáž v Ženevě! CERN hledá české studenty

CERN (Evropskou organizaci pro jaderný výzkum) znáte nejen z učebnic a vědeckých článků, ale také z filmu Andělé a démoni. Do laboratoří CERN se ve filmu vydal Robert Langdon, aby pomohl s objasněním vraždy vědce, který se zabýval studiem antihmoty. Také jste obdivovali, jak to v CERN vypadá? Říkali jste si, jaké by to bylo dobrodružství, kdybyste byli u vědeckého pokroku? Nebo neuvěřitelných experimentů? Už to není sen.

Světoznámé pracoviště v Ženevě rozjíždí náborovou kampaň se zaměřením na české studenty. Proč? Protože máme výrazně podhodnocené zastoupení v této organizaci. Na druhou stranu je to dobrá zpráva - díky tomu získáváme vysoké šance na přijetí. Už za pár měsíců můžete nasávat zkušenosti na nejžhavějším místě ve vesmíru. Tím je CERN, protože vlastní největší urychlovač částic. Nemusíte být vědec, abyste byli u zkoumání dosud nepoznaného. Krátkodobé, ale i dlouhodobé stáže jsou nabízené v technických i administrativních oblastech. Pokud nechcete zameškat studium, můžete využít i možnosti letní stáže.

Proč CERN?

Kromě výše zmíněného je to pracoviště s více než 2 500 inspirativních lidmi. A podle CERNu máte minimálně tolik důvodů k zaslání životopisu. Kdyby vám však nestačily, připočítejte know-how od těch nejlepších, super-technologicky-nadupané pracovní prostředí, zkušenosti k nezaplacení, workshopy, školení, zážitky a nové známosti. Stáž v této organizaci je pro váš životopis svatý grál. CERN je ve vědeckých a technologických vodách stejná jednička jako Google ve vyhledávání. Pokud byste jednou pracovali v tomto vědeckém ráji, budete mít osm týdnů dovolené a další dny si můžete přikoupit (další týden si koupíte za 1,5 %* z měsíčního platu - skvělý benefit, že?).

Video: Youtube.com

Délka programů a mzda

Technické a administrativní programy trvají 2-12 měsíců. Kromě nových znalostí a dovedností získáte i finanční částku 3 305 švýcarských franků za měsíc (cca 74 000 Kč). Pokud vás přijmou, proplatí i cestovní náklady a zajistí zajímavá školení. Pokud vás praxe v CERN alespoň trošku láká, tak neotálejte. Jako čeští studenti máte vysoké šance na přijetí. Pokud byste se ucházeli o klasické místo po škole, soupeřili byste třeba se sedmi stovkami konkurentů.

Počet volných míst

Volných míst v technických programech je asi 240 ročně. Existují speciální projekty pro studenty IT, robotiky, strojírenství, matematiky, fyziky a dalších technických oborů. Pro představu jsme vybrali tři programy, je jich ale více:

  • Electrical or Electronics Engineering
  • IT, Mathematics and Robotics
  • General or Civil Engineering

Dalších 30 míst je vyhrazeno pro "administrativní" pozice. Z názvu byste si mohli myslet, že budete sekretářky, ale není tomu tak. Do této sekce se řadí zájemci o HR, překladatelství, právo, finance, PR a marketingovou komunikaci. Při přihlašování si můžete zadat číslo projektu, do kterého se chcete přihlásit. Tady jsou příklady některých programů:

  • Communication & Marketing Assistant
  • Human Resources Coordinator
  • Treasury and Payment 

Podmínky k přihlášení

Podmínkou k přihlášení je ukončených 18 měsíců studia, poslání nejnovějšího přehledu známek, životopisu a motivačního dopisu v angličtině. Mimo to vyžadují i reference od učitele, popřípadě hodnocení z jiné stáže. Nutností je dobrá znalost angličtiny, popřípadě francouzštiny. Česky se v CERNu bohužel nedomluvíte. Pokud váš zájem přetrvává, pošlete všechny materiály do 25. března 2019, pak se uzavírají přihlášky. Konkrétnější informace k programům naleznete na careers.cern.

Anna Fučíková: „Kam ten svět spěje? Ženy a fyzika!“
work
Anna Fučíková: „Kam ten svět spěje? Ženy a fyzika!“
12. 5. 2017

Letní stáž

Dalších 300 pozic nabízí v rámci letního programu. Ten je určen spíše pro inženýrské obory (elektro, mechanika, IT) a předpokladem jsou tři roky studia na univerzitě. Těšit se můžete na kvalitní lektory a výukový program, návštěvy pracovišť CERN, workshopy a ubytování v CERN hotelu. A samozřejmě skvělou dovolenou ve Švýcarsku! Stáž je placená - za jeden den obdržíte 90 švýcarských franků.

Využijte této příležitosti a zkuste štěstí! Možná si říkáte, že vaše zkušenosti nejsou na dost dobré úrovni. To ale nic neznamená. Vy nejedete předávat své know how, naopak ho jedete nasávat. Rozhodně se nebojte přihlásit. Pokud projdete výběrovým řízením, tak to automaticky znamená, že na to máte. Mnohdy nejsou tak důležité dovednosti, ale motivace a elán. Ten nezapomeňte prokázat v motivačním dopise. Tak co, už plánujete pobyt v Ženevě?

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější