Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bez překvapení. Házenkáři roku jsou Dán Hansen a Rumunka Neaguová

Světovým házenkářem roku byl vyhlášen potřetí v kariéře Dán Mikkel Hansen. Ženskou část ankety mezinárodní federace IHF vyhrála Rumunka Cristina Neaguová, jež stanovila nový absolutní rekord již čtvrtým prvenstvím.

Utkání Norsko - Dánsko
zdroj: Reuters autor: Annegret Hilse

Jednatřicetiletá levá spojka Hansen získal ocenění už v letech 2011 a 2015 a třetím vítězstvím se vyrovnal Francouzovi Nikolovi Karabaticovi. Loni byl hráč Paris Saint-Germain s dánskou reprezentací čtvrtý na mistrovství Evropy a dostal se do All Star Teamu turnaje. Letos v lednu dotáhl Hansen Dány k titulu mistrů světa coby nejlepší střelec šampionátu se 72 góly. Byl také vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje.

Třicetiletá Neaguová byla loni v dresu Bukurešti nejlepší střelkyní Ligy mistrů a na prosincovém mistrovství Evropy pomohla Rumunsku k postupu do semifinále. Anketu už vyhrála v letech 2010, 2015 a 2016.

Nejlepší házenkáři světa byli vyhlášeni po roční pauze, loni se totiž cena neudělovala kvůli nízké účasti hlasujících. Jako jediný Čech v historii získal toto ocenění Filip Jícha za rok 2010.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih gólů Mikkela Hansena z Dánska v utkání proti Norsku
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články