Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Nehodu kamionu na Benešovsku nepřežilo 43 prasat. Zvířata se rozutekla do lesa

Česko

  18:55
TRHOVÝ ŠTĚPÁNOV/BENEŠOVSKO - Na Benešovsku v pondělí ráno havarovalo nákladní auto převážející asi 200 prasat. Vůz se při nehodě převrátil na bok, pětapadesátiletý řidič utrpěl zranění. Část zvířat se rozutekla do lesa, hasiči je odchytávali. Nehodu nakonec nepřežilo 43 prasat.

Nehodu kamionu na Benešovsku. foto: Týdeník Policie

Událost se stala v pondělí ráno před 08:00 na rovné silnici v lesním úseku na trase z Trhového Štěpánova na Dálkovice. „Řidič tahače v jedné chvíli sjel na krajnici a následně se dostal mimo vozovku, kde se převrátil. Se zraněním skončil na vyšetření v nemocnici,“ uvedla Stulíková. Podle dechové zkoušky muž před jízdou nepil alkohol.

Část zvířat po nehodě utekla a část zůstala v převráceném návěsu. „Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče ze stanic Vlašim a Zruč nad Sázavou a dále dobrovolné jednotky obcí Kácov, Vlašim, Domašín a Trhový Štěpánov, protože bylo zapotřebí co nejvíce lidí k pochytání prasat. Zároveň byl vyhlášen druhý poplachový stupeň,“ uvedla Fliegerová. Na místo byli také povoláni veterináři a kafilérní služba k odvozu uhynulých kusů.

Nehodu kamionu na Benešovsku nakonec nepřežilo 43 prasat.
Nehodu kamionu na Benešovsku.

K události bylo nutné povolat veterináře a také kafilérní službu k odvozu uhynulých kusů. Nehodu podle Týdeníku Policie nakonec nepřežilo 43 prasat. 

Policisté nejdříve dopravu řídili kyvadlově a kolem 09.15 silnici uzavřeli kvůli příjezdu těžké techniky a překládce zvířat. Mluvčí krajských hasičů Vladimíra Kereková odpoledne uvedla, že prasata se podařilo pochytat a zásah byl ukončen. Podle Stulíkové byl provoz na silnici obnoven kolem 13.15.

Autoři: ,