Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Plameny zničily rodinný dům na Kroměřížsku: Půjde k zemi, rozhodl statik! Majitel byl v šoku

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv blesku)
Autor: ČTK, ital - 
18. března 2019
19:00

Ve Chvalnově-Lískách na Kroměřížsku zasahovalo v pátek po druhé odpoledne sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů u požáru rodinného domu. Jeden člověk se nadýchal zplodin, na místo dorazili rovněž záchranáři a policisté. 

Oznámení o požáru přijali hasiči ve 14:18. „Byl nám hlášen požár střechy rodinného domu. Na místo byly postupně vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Morkovice-Slížany a Kroměříž, a také jednotky dobrovolných hasičů z obcí Střílky, Koryčany a Chvalnov-Lísky. Při příjezdu na místo hasiči zjistili, že je celý dům v plamenech,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ing. Pavel Řezníček.

„Ihned byly zahájeny hasební práce a k události byl okamžitě povolán také zástupce energetické společnosti, z důvodu vypnutí elektrického vedení u střechy zasažené stavby,“ dodal mluvčí.

Požár se zasahujícím jednotkám podařilo dostat pod kontrolu zhruba po hodině. Jeden člověk se při něm nadýchal zplodin hoření, do své péče si ho proto převzala přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Petra Olšana vyšetřila posádka na místě události muže, jeho převoz do nemocnice však nebyl nutný. „Neutrpěl žádné popáleniny, projevila se u něj především stresová reakce na danou situaci,“ řekl pro ČTK Olšan. Podle Řezníčka se při zásahu zranil jeden z dobrovolných hasičů. „Utrpěl zranění na ruce, nemělo by ale jít o nic vážného,“ uvedl mluvčí.

Požár dům značně poškodil. Po prohlídce budovy rozhodl přivolaný statik o jejím postupném stržení. „Starosta obce proto zajistil bagr, kterým byly za přítomnosti majitelů zasaženého i sousedního objektu demoliční práce okamžitě provedeny,“ uvedl Řezníček. Po stržení domu hasiči zkontrolovali sousední budovy termokamerou, následně se jednotky vrátily na své základny. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání