Doba přípravy: 55 minut

Množství: řezy 30x30cm

 

Odzkoušený recept na skvělé míša řezy. Míša řezy jsou poměrně rychlé a jednoduché. Vynikající tvarohový dezert.

 

Suroviny:

Korpus

  • 6 vajec
  • 140g polohrubé mouky
  • 40g kakaa holandského typu
  • 150g pískového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 40g oleje

 

Tvarohový krém

  • 500g měkkého tvarohu v kostce
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 – 4 lžíce moučkového cukru
  • 100g másla
  • (pokud bude krém hustý, přilijeme trochu smetany nebo mléka)

 

Poleva

  • 100g čokolády na vaření
  • 100g másla
  • 2 lžíce mléka

 

Postup:

Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme s pískovým cukrem a špetkou soli na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a olejem do pěny.

V misce promíchám mouku, kakao a sodu.

Žloutkovou pěnu lehce zašleháme do bílkového sněhu a poté do směsi lehce stěrkou zamícháme polohrubou mouku s kakaem a sodou.

Těsto nalijeme na plech na pečící papír a rozetřeme přibližně na plochu 30x 30 cm.

Korpus pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut (horní + spodní ohřev).

Upečený korpus necháme zcela vychladnout, odřízneme od krajů plechu, otočíme a odstraníme pečící papír.

Na krém ušleháme tvaroh, zakysanou smetanu, máslo pokojové teploty, vanilkový a moučkový cukr. Pokud bude krém příliš hustý, můžeme přidat trochu smetany nebo mléka.

Tvarohový krém rovnoměrně natřeme na vychlazený korpus a dáme do lednice.

Na polevu roztajíme ve vodní lázni čokoládu a máslo, přidáme 2 lžíce mléka a mícháme, dokud nemáme hladkou polevu.

Polevu nalijeme a rozetřeme na řezy.

Vynikající a jednoduché tvarohové míša řezy.

RECEPTY PRO KAŽDÉHO