TOPlist

Google Pixel 3a (XL): známe detaily o levnějších Pixelech

pixel 3a

O levnějších smartphonech Google Pixel s přídomkem Lite se spekuluje již delší dobu, menší z nich dokonce v lednu podstoupil kompletní odhalení, od té doby ale jako by se po nich zem slehla. Až nyní se objevují další informace, které tyto telefony opět vrací do hry, avšak s jinými názvy – Pixel 3a a 3a XL. Toto označení je podle zjištění členů XDA-Developers přímo v kódu beta verze Androidu Q, byť zatím není jisté, zda se bude jednat i o prodejní jména. Podle nového reportu 9to5google se navíc můžeme podívat na některá další zjištění.

Pixel 3a a 3a XL: plastová těla a velké displeje

Pixel 3a údajně dostane 5,6“ displej, Pixel 3a XL bude mít 6“ zobrazovač, v obou případech se bude jednat o OLED panel s rozlišením 1 080 x 2 220 pixelů. Těla obou telefonů budou polykarbonátová, avšak o klasické rozdělení na matnou a lesklou část chybět nemá. Pixely mají být nabízeny v barvách Clearly White a Just Black, v budoucnu by se mohla objevit ještě jedna bonusová barva. I přes plastové tělo nemá u nových Pixelů chybět funkce boků reagujících na tlak.

Fotoaparáty jako „dospělé“ Pixely 3

Menší Pixel 3a bude pohánět čipset Qualcomm Snapdragon 670 ve spolupráci se 4 GB RAM, pro ukládání dat má být připravena 64GB paměť. Čelní kamerka má mít rozlišení 8 Mpx, zadní pak 12 megapixelů. Má se jednat o stejné fotoaparáty, jako u „dospělých“ Pixelů 3, pouze fotoaplikace bude kvůli slabším procesorům o něco línější.

pixel 3a 1

V těle menšího Pixelů bude osazena baterie s kapacitou 3 000 mAh, která se bude dobíjet skrze USB-C, přičemž nebude chybět podpora rychlého dobíjení výkonem až 18 Wattů. Přítomný bude i bezpečnostní čip Titan M, sluchátkový jack a podpora eSIM. Větší z Pixelů by měl většinu parametrů stejnou, avšak údajně dostane výkonnější čipset Qualcomm Snapdragon 710.

Pixel 3a a 3a XL mají být podle některých reportů představeny ještě letos na jaře, možná se jich dočkáme v horizontu příštích týdnů.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku