Pavlásek na challengeru v Lille zvládl první kolo

19. 3. 2019, 08:50
Aktuality 2
ATP CHALLENGER LILLE - Adam Pavlásek zvládl vstup do halového challengeru ve francouzském Lille. Čtyřiadvacetiletý Čech si i potřetí ve třech setech poradil s domácí divokou kartou Kennym de Schepperem a připsal si teprve druhé vítězství od loňského Wimbledonu. V dalším kole ho čeká nasazená jednička Guillermo García-López.
Profily hráčů
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek si loni coby kvalifikant zahrál hlavní soutěž French Open a až do Wimbledonu měl velmi slušnou formu. Poté však přišel i vinou zdravotních potíží obrovský herní propad a čtyřiadvacetiletý český talent ve zbytku sezony prohrál všechny zápasy.

Nedaří se mu ani letos. Na předchozích čtyřech turnajích si připsal jedinou výhru a dlouhodobé trápení se snaží zlomit na halovém challengeru v Lille, kde začal vítězstvím 7-6(6) 2-6 6-1 nad domácí divokou kartou Kennym de Schepperem, kterého zdolal ve třech setech i potřetí.

Pavlásek v úvodním dějství dokázal srovnat skóre z 2-5 na 5-5 a nakonec dramatický set po 52 minutách ukořistil v tie-breaku. Ve druhé sadě se ovšem ani jednou nedostal k brejkbolu a dvakrát přišel o podání. Rozhodující set byl však kompletně v režii českého tenisty. Pavlásek si vedl suverénně na servisu a od stavu 1-1 vyhrál pět her v řadě.

Dalším soupeřem aktuálně 222. hráče světa bude 112. tenista světového hodnocení Guillermo García-López. S turnajovou jedničkou se utká poprvé. Dva zápasy v řadě naposledy Pavlásek vyhrál loni v červnu.

• ATP CHALLENGER LILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 46.600 eur
pondělní výsledky (18. 3. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Pavlásek (ČR) - de Schepper (Fr.) 7-6(6) 2-6 6-1
Roumane (Fr.) - Ilkel (Tur.) 6-3 6-2
Bonadio (It.) - Balázs (Maď.) 6-2 6-2
Brown (Něm.) - Janvier (Fr.) 6-4 6-4
Choinski (Brit.) - Horanský (SR) 6-4 6-4
Miedler (Rak.) - T. Griekspoor (Niz.) 7-6(5) 6-4
Kamke (Něm.) - Benchetrit (Fr.) 6-1 3-0 / skreč
Zapata (Šp.) - Silva (Portug.) 6-1 6-3
Troicki (Srb.) - Jacq (Fr.) 7-6(10) 6-2
Tatlot (Fr.) - Blancaneaux (Fr.) 6-3 / skreč
Gombos (SR) - Artunedo (Šp.) 4-6 6-4 6-4
Torpegaard (Dán.) - Masur (Něm.) 1-6 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Adam porazil turnajovou jednička Garcia-Lopeze 7:5 7:6 a to v TB prohrával 6:2, nakonec to bylo 8:6. Až na závěr TB G-L říznul raketou. Což se nedivím :-)).

Takže super Adame, gratulka!!!
Reagovat
Fandina
Zajímavé je, že jak včera, tak dneska porazil hráče s jednoručným BH.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist