Vaclík přijde o atraktivní zápasy kvůli zranění břicha. „Moc mě mrzí, že o tenhle sraz přijdu. Zraněný jsem nebyl strašně dlouho, snad dva nebo tři roky. A teď přijdu o zápasy proti Anglii ve Wembley a proti Brazílii, se kterou Česko tak dlouho nehrálo. O to víc mě to mrzí,“ litoval Vaclík.

Na sraz už zraněný dorazil. V pondělí proto absolvoval podrobné vyšetření, po kterém lékaři rozhodli, že jeho start v nejbližších dnech je vyloučený.

Trenér České fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý
Nejdřív Wembley, pak kanárci v Edenu. Čeká reprezentaci ráj či peklo?

„Tomáš se podrobil vyšetření magnetickou rezonancí a zjistili jsme, že má natržený šikmý břišní sval při jeho úponu. Má u toho dost velký hematom – to znamená, že to krvácelo. Je nereálné, že by mohl v nejbližších čtrnácti dnech hrát,“ vysvětlil lékař reprezentace Petr Krejčí starší.

Úvodní reprezentační sraz přitom pro Vaclíka začal příjemně. V pražském Vinohradském divadle převzal ocenění pro Fotbalistu roku 2018.

Kolář může debutovat

V týmu ho nahradí Ondřej Kolář. Ten už se k mužstvu v úterý ráno připojil a ihned začal s přípravou na atraktivní dvojzápas. Kolář je brankářskou jedničkou Slavie, která vede ligu a před pár dny postoupila do čtvrtfinále Evropské ligy. Za národní tým ještě nikdy nenastoupil.

Českou reprezentaci čekají dva výjimečné zápasy. V pátek 22. března nastoupí v Anglii, a zahájí tak kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2020. V úterý 26. března ji pak čeká přípravné utkání v Praze proti Brazílii.

Trénink fotbalové reprezentace před zápasem s Německem 28. srpna v Praze. Vladimír Darida.
Nominaci fotbalové reprezentace doplnili Darida, Frýdek a Škoda