Hrady a zámky se v Česku brzy otevřou. Začněte novou sezónu poslechem audioknihy pověstí v podání Jana Kanyzy

Jan Kanyza (Foto: Martin Kubica)

Jan Kanyza (Foto: Martin Kubica)

Jan Kanyza (Foto: Martin Kubica)

Stále větší oblibě se u nás těší turismus a s ním spojené návštěvy našich pamětihodností. Buďte na letošní návštěvnickou sezónu připraveni a obohaťte své vědomosti poslechem nejzajímavějších pověstí z našich hradů a zámků.

Blíží se sezóna výletů na hrady a zámky. K této příležitosti Supraphon připravil audioknihu pověstí z 33 našich nejznámějších hradů a zámků, určenou malým i velkým posluchačům. Role průvodce se ujal herec Jan Kanyza, který vypráví příběhy plné dobrodružství, tajemných dějů a kouzel z mnoha známých míst Čech, Moravy i Slezska. V řadě pověstí vystupují postavy z naší historie - císaři, králové, rytíři, ale i bájná postava zakletého purkrabího na Lokti, slepcův pes na Karlštejně a mnoho dalších.

Dávné příběhy z Karlštejna, Lednice, Hluboké nad Vltavou, Znojma, Orlíku či Českého Těšína, Švihova, Olomouce a dalších pětadvaceti v excelentním podání herce Jana Kanyzy, který je považován za jednoho z nejcharismatičtějších českých herců a jehož výrazný, charakteristický hlas skvěle podtrhuje historické texty.

Posluchači se díky poutavému, napínavému a přístupnému zpracování vybraných bájí a legend Josefa Pavla, Adolfa Weniga, Jiřího Svobody, Karly Bufkové-Wanklové nebo i otce slavného vypravěče Jaroslava Kanyzy, mají možnost seznámit s historií našich nejnavštěvovanějších národních památek.

Bezmála čtyři hodiny těch nejzajímavějších příběhů a pověstí našich hradů vydává Supraphon na CD i digitálně.

Fotografie v tiskové kvalitě a tiskovou zprávu naleznete zde: http://media.supraphon.cz/-/hrady-a-zamky-se-v-cesku-brzy-otevrou-zacnete-novou-sezonu-poslechem-audioknihy-povesti-v-podani-jana-kanyzy/

Kontakt:

David Landštof

marketing & PR

SUPRAPHON a. s.

Palackého 740/1, 112 99 Praha 1, Česká republika

Tel.: +420 777 157 949

david.landstof@supraphon.cz

www.supraphon.cz

www.supraphonline.cz

Klíčová slova ČR-literatura-památky-turistika-firmy-SUPRAPHON

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.