Víkendové tržby: Captain Marvel je nezastavitelná

Captain Marvel obohacuje kina po celém světě již druhým týdnem a jen stěží hledá důstojnou konkurenci, která by se, byť jen o ždibec, vyrovnala aktuálnímu úspěchu jednadvacáté marvelovky. Jak se promítaným filmům dařilo v posledních dnech?

  1. místo – Captain Marvel: 68 milionů, 2. týden v žebříčku
  2. místo – Kouzelný park: 15,9 milionů, novinka
  3. místo – Five Feet Apart: 13,2 milionů, novinka
  4. místo – Jak vycvičit draka 3: 9,3 milionů, 4. týden v žebříčku
  5. místo – A Madea Family Funeral: 7,8 milionů, 3. týden v žebříčku
  6. místo – No Manches Frida 2: 3,8 milionů, novinka
  7. místo – Captive State: 3,1 milionů, novinka
  8. místo – LEGO příběh 2: 2,2 miliony, 6. týden v žebříčku
  9. místo – Alita: Bojový Anděl: 1,9 milionů, 5. týden v žebříčku
  10. místo – Zelená kniha: 1,3 milionů, 18. týden v žebříčku

Poslední dobou asi neslýcháte o ničem jiném než o dalším příspěvku do MCU univerza v podobě originu Captain Marvel, který stejně jako minule obsadil první příčku žebříčku a ve Spojených státech utržil nádherných 68 milionů dolarů, přičemž globálně se pohybujeme už v částkách vyšších než 760,7 milionů. Kdy padne první miliarda, sice nedokážeme přesně určit, nicméně dlouho to pravděpodobně trvat nebude. V žebříčku nejvýdělečnějších Marvel filmů se Captain Marvel aktuálně nachází na 11. místě, přičemž dalším filmem, který Kapitánka jistojistě svými tržbami překoná, jsou první Strážci Galaxie (2014), kteří mají na kontě něco málo přes 773 milionů.

Nás, Čechy, by mohl ještě zajímat “úspěch“ Kouzelného parku, který během otevíracího víkendu vydělal 15,9 milionů. S ostatními promítanými animáky (Jak vycvičit draka 3, LEGO příběh 2) se sice nemá šanci srovnávat, ale více jsme od tohoto nevýrazného animovaného filmu s Milou Kunis snad ani nečekali.