Hlavní obsah

Smrt na silnici! Pořadatel poslal cyklisty na špatnou křižovatku, srazila je dodávka

Cyklistická komunita v Belgii je otřesena po tragické smrti devatenáctiletého jezdce. Stef Loos zemřel poté, co byl sražen dodávkou během Velké ceny Alfreda Gadenne. Nadějný cyklista byl jedním ze tří jezdců, kteří byli účastníky nehody, protože jim pořadatel ukázal špatnou cestu, následně je na nehlídané křižovatce srazilo auto.

Foto: Sport.cz

Belgický talent Stef Loos zahynul po srážce s dodávkou při cyklistické Velké ceně Alfreda Gadennea.

Článek

„Tohle jsou velmi tragické zprávy. Náš jezdec Stef Loos, nadějný jezdec týmu, byl obětí vážné nehody. S dalšími dvěma jezdci byli zasaženi dodávkou a utrpěli vážná zranění. Skupina jezdců byla poslána špatným směrem, křižovatka nebyla zajištěná," citoval server thesun.co.uk Jefa Robertse, šéfa cyklistické stáje.

Podle Robertse byl Loos několik let součástí týmu a byl velmi populární. Dalšími účastníky nehody byli Ruben Apers a Jonas Bresseleers. Apers utrpěl několik zlomenin na noze a klíční kosti. Loos měl vážná poranění hlavy a jater, i přes rychlý lékařský zásah zraněním podlehl.

Belgické noviny Het Laatste Nieuws napsaly, že policie zahájila vyšetřování okolnosti havárie.

„Cyklistická komunita v Belgii utrpěla zničující ztrátu odchodem Stefa Loose. Myšlenky každého z belgických cyklistů jsou v této smutné chvíli s rodinou, přáteli a kamarády z týmu," uveřejnil na twitteru Belgický cyklistický svaz.

Reklama

Související témata: