TOPlist

Pro bohaté: luxusní iPhone s hodinami na zádech vyjde na čtvrt milionu

caviar 3

Rusové jsou známí tím, že jsou schopní umístit na iPhone zlatou podobiznu Vladimíra Putina a prodávat jej za částky převyšující sto tisíc korun. Nejnovější počin výrobce Caviar se rozhodl jít ještě dál – na záda iPhone XS nebo Xs Max (recenze) osadil mechanický hodinkový strojek s tourbillonem, který slouží ke kompenzaci nepříznivého vlivu zemské gravitace a zajišťuje tak velmi přesné měření času. Kvalitní hodinky s tourbillonem mohou přijít i na miliony korun, iPhone od Caviaru stojí „pouze“ čtvrt milionu.

Pro bohaté: luxusní iPhone s hodinami na zádech vyjde na čtvrt milionu
Pro bohaté: luxusní iPhone s hodinami na zádech vyjde na čtvrt milionu

iPhone Xs s hodinkami na zádech

iPhone v edici Caviar Grand Complications Tourbillon má být inspirován symbiózou astronomie, fyziky a filozofie, jeho záda tvoří kruhové obrazce z bílé barvy a 24karátového zlata na černém pozadí, samotný hodinový strojek s viditelnou mechanikou je pak osazen doprostřed. Hodinky pracují zcela nezávisle na iPhonu, je nutné je natahovat pozlacenou korunkou přibližně každých 30 hodin.

Caviar se chystá vyrobit limitovanou edici 99 kusů, přičemž cena bude startovat na 8 350 dolarech (asi 188 300 korun bez DPH) za menší iPhone Xs s 64GB pamětí. Nejdražší iPhone Xs Max s 512GB úložištěm přijde na 9 790 USD (asi 220 800 korun bez DPH). Caviar bude své iPhony prezentovat na veletrhu Baselworld, který začíná 21. března.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku