Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2019 16:37:18

Zrada exposlanců SPD a přeběhlíků byla připravovaná dlouho předem

Zrada exposlanců SPD a přeběhlíků byla připravovaná dlouho předem

Komentář na facebookovém profilu k založení nové strany exposlanci SPD Lubomíra Volného, Mariana Bojka a Ivany Nevludové

Tak se dnes definitivně potvrdilo, že zrada exposlanců SPD a přeběhlíků Lubomíra Volného, Mariana Bojka a Ivany Nevludové, byla připravovaná dlouho předem. Odchod do jimi založené nové strany totiž připravovali již několik týdnů s cílem oslabit SPD před volbami do Evropského parlamentu. Tato trapná a ubohá zrada však SPD nepoškodí, jelikož máme 19 poslanců, zastupitele ve většině krajů, v desítkách měst a obcí, téměř 7 tisíc členů a dalších 5 tisíc občanů má podané přihlášky do našeho hnutí. Máme regionální strukturu po celé republice a tisíce skvělých zapálených lidí a jejich rodin. Psi štěkají, ale karavana jede dál.

Uplynulý pátek 15. března 2019 ukončili tito tři poslanci zvolení za Moravskoslezský kraj členství v SPD a následně ihned vstoupili do nové politické strany, kterou si připravili, a zároveň oznámili kandidaturu ve volbách do Evropského parlamentu. Protože registrace nové politické strany je záležitost minimálně několika týdnů, je zřejmé, že jde o naplánovanou akci a do celé kauzy vystoupení poslanců z SPD to vrhá jasné světlo. Jde o akci s cílem pokusit se oslabit SPD jako hlavní vlasteneckou politickou stranu. Pan Volný a spol. realizují záměr oslabit klub SPD a oslabit volební výsledek SPD ve volbách do Evropského parlamentu. Místo práce pro SPD si připravovali vlastní politickou stranu, která má sloužit jejich ambicím. Jejich politický program bude pouze zoufalé špinění SPD.

Lubomír Volný, Marian Bojko a Ivana Nevludová oznámili ukončení svého členství nejdříve pouze prostřednictvím sociálních sítí. Nikdo z předsednictva hnutí ukončení jejich členství nepožadoval a oni tento krok s nikým z předsednictva předem nekonzultovali. Dokonce tento krok neřekli ani mně osobně, přestože jsem s oběma ještě v pátek hovořil.

Co k tomu tedy dodat? Lubomíra Volného jsem opakovaně vyzýval, ať ukončí svůj byznys s chudobou. Neudělal to. Naopak ultimativně žádal lukrativní vrcholné místo na kandidátce do europarlamentu. Když tento týden zjistil, že na kandidátce není, tak splnil svoje výhružky a začal se nám i se svými dvěma kolegy mstít a šířit další lži. Jelikož se Lubomír Volný a jeho dva kolegové stali poslanci díky SPD, vyzývám je ke složení poslaneckého mandátu, aby uvolnili místo dalším v pořadí na kandidátce SPD. Oni však složení mandátu odmítají. Nejde jim o program SPD, ale o to být co nejdéle přisátý na lukrativní poslanecký plat. Pokud by měli skutečně jakékoliv připomínky k práci v SPD, mohli je sdělit před delegáty na celostátní konferenci - to však ani jeden z nich neudělal.

V Moravskoslezském kraji obdrží zítra licenci nový Regionální klub SPD, kde mohou pracovat všichni členové a čekatelé SPD. Hnutí SPD v Moravskoslezském kraji během posledních týdnů mají zájem doplnit desítky nových zájemců o členství. Ve velmi blízké době si členové z mnohem většího počtu členů než dosud zvolí nové krajské vedení.

Po odchodu poslanců Volného, Bojka a Nevludové z vedení Moravskoslezského regionálního klubu SPD jsme zaznamenali desítky nových žádostí o řádné členství v hnutí, které bylo Lubošem Volným a jeho kolegy odmítáno, jelikož si „zprivatizovali“ a „zabetonovali“ SPD v jejich kraji. Tuto situaci jsme museli nakonec řešit odebráním licence minulému vedení, jelikož mimo jiné po čtyřech letech existence SPD měl kraj pouhých 70 členů, přestože tam registrujeme 1700 přihlášek.

A exposlanec SPD Lubomír Volný opět veřejně zalhal, když zdůvodnil svůj odchod z SPD tím, že prý SPD přijalo do svých řad „usvědčeného rasistu a neonacistu Milana Kuchára“. Tuto lež převzala schválně všechna média, aby nás poškodila s tím, že jsou prý v SPD nějací rasisti a neofašisti. Toho pána sice neznám, ale nechal jsem vše prověřit – a žádný Milan Kuchár není ani členem SPD ani členem čekatelem. Žádní neofašisté ani rasisté mezi členy SPD nejsou a nebudou, jelikož tací lidé by byli ihned vyloučeni. A lživé výroky Lubomíra Volného jsme již předali advokátům, aby podnikli právní kroky. Lubomír Volný má jediný cíl - co nejvíce poškodit vlastenecké hnutí před klíčovými volbami do Evropského parlamentu. Cui bono - komu ku prospěchu?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama