SPD vyloučila své tři bývalé členy z poslaneckého klubu

19.03.2019 17:55

Hnutí SPD dnes vyloučilo ze svého poslaneckého klubu poslance Lubomíra Volného, Mariana Bojka a Ivanu Nevludovou. Všichni tři poslanci zvolení v Moravskoslezském kraji minulý týden oznámili odchod z SPD a vstoupili do nově založeného hnutí Jednotní Alternativa pro Patrioty. SPD dnes v tiskovém prohlášení opětovně vyzvalo trojici poslanců ke složení mandátů, všichni to už dříve odmítli.

SPD vyloučila své tři bývalé členy z poslaneckého klubu
Foto: repro/ČT
Popisek: Lubomír Volný

Podle vedení SPD trojice poslanců svým odchodem z hnutí vědomě porušila čestné prohlášení, které při kandidatuře podepisovala jako svůj závazek vůči voličům. „Vzhledem k tomu, že okamžitě vstoupili do jiného politického subjektu a začali vést intenzivní pomlouvačnou kampaň namířenou proti hnutí SPD, nelze řešit situaci jejich setrváním v klubu poslanců hnutí SPD a další vzájemnou spoluprací,“ uvedlo SPD.

Hnutí už minulý týden vyzvalo poslance ke složení mandátů, dnes výzvu opakovalo. „Čestným východiskem pro tyto poslance by bylo složení poslaneckého mandátu, do kterého byli zvoleni voliči hnutí SPD,“ uvedlo.

Už dnes dopoledne označilo předsednictvo SPD odchod trojice poslanců za naplánovanou akci, která má SPD poškodit před květnovými evropskými volbami. Volný a Bojko budou ve volbách do Evropského parlamentu na kandidátce euroskeptické Alternativy pro Českou republiku.

Volný, Bojko a Nevludová zdůvodnili svůj odchod z SPD spory s celostátním vedením hnutí. To v únoru zrušilo moravskoslezskou organizaci, kterou vedl právě Volný. Zdůvodnilo to systematickým porušováním stanov a krácením demokratických práv členů. Volný pak na Facebooku kritizoval nové krajské vedení, obvinil ho z přijetí usvědčeného rasisty do hnutí a jeho kroky označil za zákeřný útok proti vlasteneckým silám.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…