Až 700 tisíc eur za zatajený pozitivní test. Francie vydala zatykač na bývalé ruské atletické funkcionáře

Francie vydala zatykač na bývalé elitní ruské atletické funkcionáře Valentina Balachničeva a Alexeje Melnikova. Někdejší šéf ruské atletiky i pokladník Mezinárodní atletické federace (IAAF) Balachničev a bývalý reprezentační šéftrenér Melnikov už byli kvůli své roli v korupčním a dopingovém skandálu potrestáni doživotním zákazem působení v atletice.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valentin Balachničev, bývalý šéftrenér ruských atletů, dostal doživotní zákaz činnosti

Valentin Balachničev, bývalý šéftrenér ruských atletů, dostal doživotní zákaz činnosti | Zdroj: Reuters

Balachničev a Melnikov byli součástí korupčního systému za vlády prezidenta IAAF Lamine Diacka, kdy se za úplatu zatajovaly pozitivní dopingové testy ruských atletů.

Atletická federace prodloužila Rusku zákaz startů, chce data a finanční kompenzaci

Číst článek

Diack je aktuálně ve Francii v domácím vězení, na jeho syna Papu Massatu je vydán mezinárodní zatykač. Bývalý marketingový poradce IAAF je v Dakaru a senegalská vláda ho odmítá vydat.

Vyšetřování zahájené v roce 2015 vedou francouzské úřady, neboť k převodům peněz docházelo na francouzském území. Podle médií se za jeden zatajený pozitivní test platilo 300 až 700 tisíc eur.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme