Google Stadia je finální verzí projektu Stream. Ten internetový gigant testoval loni. V roce 2018 měl pouze rozlišení 1080p a 60 fps. Hra, která byla na platformě prezentována, byla známá akce Assassin‘s Creed Odyssey.

Rozlišení 8K

Nyní Stadida funguje již ve 4K rozlišení při 60 fps, podporuje vysoký dynamický rozsah HDR anebo zvuk ve formátu Dolby. Do budoucna se prý dokonce počítá s podporou 8K rozlišení a 120 fps. Toto tvrzení je ale přece jenom potřeba brát s rezervou.

V praxi to bude vypadat přibližně tak, že se na youtube.com budete dívat na herní video, otevřené v prohlížeči Chrome. Když si budete chtít hru zahrát, stisknete jednoduše tlačítko Play a přenesete se přímo do hry. Že bude potřeba kvalitní internetové připojení, je jasné.

Výkonnější než všechny konzole na trhu

Vše budou zařizovat datová centra po celém světě. Google je upgradoval a společně s AMD vytvořil novou grafickou kartu. Má prý výkon 10,7 teraflopů, což je více než PlayStation 4 Pro a Xbox One X dohromady. Každá Stadia stanice je navíc vybavena vlastním speciálním procesorem a 16GB RAM. No, uvidíme…

Fotogalerie
10 fotografií