Hlavní obsah

Olomouc po velkém obratu slaví v Plzni! Kometa si z Hradce veze druhou výhru

Aktualizováno

Hokejisté Plzně prohráli v úterním čtvrtfinále play off s Olomoucí 2:3 v prodloužení. Dva góly Hanáků vstřelil Holec. Stav série je nyní 1:1 na zápasy. Hradec Králové ve druhém čtvrtfinále opět prohrál s úřadujícími šampiony z Brna, tentokrát 0:5. Kometa vede v sérii 2:0 na utkání. Ve skupině o konečné umístění Karlovy Vary prohrály v prodloužení 4:5 s Litvínovem a Chomutov podlehl Pardubicím 1:4. Hokejisté Chomutova jsou tak po Pardubicích druhým účastníkem baráže o extraligu.

Foto: David Taneček, ČTK

Brněnská radost. Peter Mueller, Jan Hruška, Jan Štencel a Martin Erat z Brna se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Plzeňské fanoušky navnadila kanonáda z prvního duelu proti Hanákům (8:1) a Indiáni je nenechali ani ve druhém duelu s Olomoucí dlouho čekat na gólovou radost. Už v osmé minutě slavil svou první trefu v play off v kariéře Pour, když prostřelil brankáře Konráda. Ten dostal tentokrát přednost, čisté konto však dlouho neudržel.

A za chvíli se v Plzni slavilo znovu poté, co se parádní dělovkou blýskl Pulpán. Indiáni tak měli k dobru slibný náskok. Jenže hotovo nebylo. Olomouc ve třetí části hry po zásahu Holce duel zdramatizovala a v závěru při hře bez brankáře srovnal Jergl. Rozjetí Hanáci pak díky druhému zásahu Holce v prodloužení rozhodli duel ve svůj prospěch a srovnali stav série na 1:1 na zápasy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Autor první branky Olomouce na plzeňském ledě – Miroslav Holec.

Hradec Králové se chtěl doma po první porážce nadechnout a vyrovnat stav čtvrtfinále. Jenže navrch měla na jeho ledě stejně jako v pondělí brněnská Kometa.

Hosty poslal do vedení v přesilovce Orsava, který o den dřív zaznamenal hattrick. A když ještě do první přestávky navýšil v další počerní převaze náskok úřadujících mistrů Hruška, zmizel Hradeckým úsměv z tváří.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jan Štencel a Michal Gulaši z Brna, hradecký Maris Bičevskis a brankář Brna Marek Čiliak v akci během čtvrtfinále play off.

Brno se i pod vlivem vedení uklidnilo, v brankovišti zářil neprůstřelný Čiliak a bylo jasné, že si jde Kometa pro vítězství. Rozdíl ve skóre ještě navýšila díky dvěma zásahům Muellera, výsledek pak pečetil Vondráček.

Karlovy Vary slaví záchranu

Ve skupině o udržení Chomutov naposledy vyhrál v Pardubicích, ale na domácím ledě se mu nevedlo. Východočeši vedli už po první třetině o dvě branky a s Piráty to vypadalo bledě. Raška sice krátce po polovině utkání snížil, ale Machala v oslabení opět navýšil náskok Dynama. Když v čase 58:31 vstřelil Kloz čtvrtou branku Pardubic, bylo hotovo. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky jdou do baráže.

Ve druhém duelu skupiny o konečné umístění Karlovy Vary prohrály v prodloužení 4:5 s Litvínovem. I tento výsledek ale stačil karlovarským hokejistům k udržení extraligy.

Hokejová Tipsport extraliga
Čtvrtfinále play off
Plzeň - Olomouc 2:3 v prodloužení
Branky: 8. Pour, 12. Pulpán - 44. a 63. Holec, 59. Jergl.
Stav série: 1:1
Hradec Králové - Brno 0:5
Branky: 34. a 50. Mueller, 6. Orsava, 16. Hruška, 59. Vondráček.
Stav série: 0:2
Skupina o konečné umístění
Karlovy Vary - Litvínov 4:5 v prodloužení
Branky: 30. Rohan, 45. Stloukal, 53. Vlach, 58. Griger - 3. a 54. Jícha, 25. a 38. Svoboda, 63. Lukeš.
Chomutov - Pardubice 1:4
Branky: 33. Raška - 13. a 36. Machala, 14. Perret, 59. Kloz.

Reklama

Související témata: