Hlavní obsah

Sportovní dvojice Tarasovová, Morozov na MS vede, čeští reprezentanti poslední

Saitama

Ruská sportovní dvojice Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov útočí na svůj první světový titul. Po krátkém programu na krasobruslařském šampionátu v japonské Saitamě vede přibližně o dva body před stříbrnými olympijskými medailisty Suej Wen-ťing a Chan Cchungem z Číny. Čeští reprezentanti Hanna Abraževičová a Martin Bidař při společné premiéře na MS zatím uzavírají devatenáctičlenné startovní pole, přesto pojedou i volnou jízdu.

Foto: Issei Kato, Reuters

Jevgenija Tarasovová a Vladimir Morozov z Ruska při krátkém programu na MS v Saitamě.

Článek

Obhájci stříbra Tarasovová a Morozov předvedli nejlepší krátký program sezony a jako jediní překonali osmdesátibodovou hranici. "Udělali jsme to stejně, jako to bruslíme v tréninku," pochvalovala si Tarasovová. O tři čtvrtě bodu pod osmdesátkou zůstali světoví šampioni z roku 2017 Suej Wen-ťing a Chan Cchung, kteří se po zdravotních problémech v průběhu celé sezony ukázali ve výborné formě. Třetí jsou zatím jejich krajané Čcheng Pcheng a Jang Ťin.

Až sedmí jsou po pokaženém krátkém programu letos neporažení Francouzi Vanessa Jamesová a Morgan Cipres. První nepříjemnost je potkala už při rozjížďce, kdy se Jamesová srazila s Italem Matteem Guarisem. "Nevím, co se tam stalo, neviděli jsme se. Cítila jsem trochu závrať, tak jsem se snažila zkoncentrovat. Ovlivnilo to náš program i koncentraci. Nikdy před tím se nám to nestalo, na mistrovství světa to bylo špatné načasování," řekla francouzská krasobruslařka.

Foto: Issei Kato, Reuters

Hanna Abraževičová a Martin Bidař při krátkém programu na MS v Saitamě.

Cipres pak skočil jen dvojitý toeloop a Jamesová upadla při odhozeném flipu. Na medaili tak ztrácejí téměř sedm bodů. Na vedoucí Rusy, které na ME porazili, dokonce zhruba dvanáct a půl bodu. "Máme velmi dlouhou sezonu a měli jsme vysoká očekávání. Měli jsme hodně velmi dobrých výkonů, takže jeden z deseti (pokažený) není zas tak špatné," doplnila Jamesová.

Bidař, jenž byl loni na MS jedenáctý s Annou Duškovou, předvedl solidní krátký program i se šestnáctiletou Abraževičovou. Při třetím společném závodě jim ale chyběla obtížnost některých prvků a v součtu s drobnými chybami při skocích se zatím před žádnou dvojici nedostali.

Jejich trenér Petr Bidař byl přesto spokojený. "Myslím, že se Hanna s Martinem poprali s atmosférou mistrovství světa velice dobře. Pár chyb udělali a obtížnost prvků nebyla na takové úrovni, jak jsme čekali, ale celkově jízda působila velice dobře," uvedl na facebookovém profilu krasobruslařského svazu.

Volné jízdy jsou na programu ve středu od 2:30 SEČ.

Mistrovství světa v krasobruslení v Saitamě (Japonsko):
Sportovní dvojice - po krátkém programu:
1. Tarasovová, Morozov (Rus.) 81,21
2. Suej Wen-Ťing, Chan Cchung 79,24
3. Čcheng Pcheng, Jang Ťin (všichni Čína) 75,51
4. Zabijaková, Enbert (Rus.) 73,96
5. Mooreová-Towersová, Marinaro (Kan.) 73,08
6. Bojkovová, Kozlovskij (Rus.) 69,99
...
19. Abraževičová, Bidař (ČR) 48,66
7:05 ženy - krátký program

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články