Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Vysaďte stromy díky Nadaci Partnerství

– Do konce května mohou zájemci z řad obcí, škol, spolků a sdružení žádat u Nadace Partnerství o grant na podzimní výsadbu dřevin ve výši až 30 tisíc korun. Podmínkou však je, že stromy a keře vysadí dobrovolníci z řad místních obyvatel, kteří se zaváží pečovat o ně následujících 5 let. Zároveň se musí jednat o druhy stromů na našem území původní, jako jsou lípy, duby, jeřáby, javory, či staré ovocné odrůdy, které přispějí k zachování přírodní rozmanitosti. Podrobnosti, jak příspěvek získat, jsou dostupné na www.nadacepartnerstvi.cz v sekci zaměřené na granty.
Ilustrační fotografe z loňského sázení
Ilustrační fotografe z loňského sázení
 

 
 

Částku ve výši 10 až 30 tisíc korun lze využít ke koupi a dopravě sazenic stromů a keřů, kůlů, ochranného pletiva nebo na propagaci projektu. Samotná výsadba by ale měla probíhat na dobrovolnické bázi. „Letošní výzvou chceme upozornit i na vzrůstající potřebu výsadby stromů, které jsou klíčovým prvkem ke zvyšování odolnosti měst i krajiny vůči klimatickým změnám a podporují zadržování cenné vody v půdě,“ zdůrazňuje koordinátorka adaptačních programů Nadace Partnerství Zuzana Šeptunová.
Pravidelnou grantovou podporu na stromové výsadby uděluje Nadace Partnerství již od roku 2004. „V roce 2018 jsme prostřednictvím grantových příspěvků rozdali bezmála 3,5 milionu korun. Hned 2,4 milionu z toho směřovalo na výsadbu stromů a péči o ně. Výsadeb se vloni účastnilo 37 980 lidí a společně se jim podařilo vysadit 1886 stromů a keřů na 315 místech,“ vypočítává manažer grantů Radim Cenek.

 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 20.3.2019 / 20.3.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 771
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém