Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Náročná cesta Kvitové. Jistotu světové jedničky ji zaručí pouze finále v Miami

Sport

  9:21
Miami - Tenistka Petra Kvitová se musí poprvé probojovat do finále turnaje v Miami, aby měla šanci stát se premiérově světovou jedničkou. Sesadit Japonku Naomi Ósakaovou z trůnu teoreticky mohou i Rumunka Simona Halepová, Němka Angelique Kerberová a Ukrajinka Elina Svitolinová.

Petra Kvitová při forhendovém útoku foto: ČTK

Letošní finalistce Australian Open a vítězce ze Sydney Kvitové se v Miami nedaří, nejdále se dostala v roce 2014 do čtvrtfinále a loni vypadla v osmifinále. Nyní v má v 1. kole volný los a ve druhém se utká s vítězkou duelu Marie Sakkariové z Řecka a Srbky Olgy Danilovičové, která dostala do soutěže divokou kartu.

V případě, že Ósakaová postoupí do čtvrtfinále, musí Kvitová nebo Halepová získat titul, aby Japonku v žebříčku WTA předstihly.

Devětadvacetiletou Kvitovou letos dělila od tenisového trůnu jedna výhra, ale v lednovém finále v Melbourne prohrála s Ósakaovou, která je od té doby v čele. Teoretickou šanci měla Kvitová také v Indian Wells, ale tam vypadla už ve druhém kole.

Petra Kvitová ve finále Dubai Open proti Belindě Benčičové
Petra Kvitová slaví postup do finále turnaje v Dubaji.

Hlavní soutěž měla začít už v úterý, ale kvůli dešti se nehrálo. V 1. kole na sebe narazí Markéta Vondroušová s Barborou Strýcovou, na zápas čeká i Kateřina Siniaková. Karolína Plíšková je stejně jako Kvitová rovnou ve 2. kole. V kvalifikaci se o postup utkají Marií Bouzková s Karolínou Muchovou.

V sezoně se zatím odehrálo 13 turnajů WTA a každý měl jinou vítězku. Tou poslední se v Indian Wells stala osmnáctiletá Kanaďanka Bianca Andreescuová.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...