Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW poodhaluje nové 2 Gran Coupé. Mnichovské CLA dorazí ještě letos

David Bureš
Diskuze (1)
V Mnichově pro letošek chystají dva modely s přídomkem Gran Coupé z opačného spektra nabídky. Již avizovanou osmičku doplní i dvojka.

Kompaktní automobily jsou pro luxusní výrobce stále důležitější součástí nabídky, protože k nim lákají nové, mladé zákazníky. I proto jejich nabídku postupně rozšiřují, konkrétně BMW tak v segmentu nabízí třídveřový a pětidveřový hatchback (řada 1), kupé, kabriolet (řada 2), dvojici MPV (2 Active Tourer, respektive 2 Gran Tourer) a sedan určený primárně pro čínský trh (1 sedan). Ještě letos už tak široké portfolio doplní další vůz.

Jmenuje se BMW 2 Gran Coupé a automobilka už začala lákat na jeho premiéru odhalením prvního snímku. Do prezentace je přitom ještě daleko, BMW řady 2 Gran Coupé se světu představí v listopadu 2019 na autosalonu v americkém Los Angeles. Prodej pak odstartuje na jaře 2020.

Zveřejněný snímek toho však z auta moc neukazuje, jen část zádě, včetně zadních sloupků karoserie. BMW každopádně tvrdí, že novinka bude elegantní a zároveň sportovní, charismatická alternativa k tradičním kompaktním sedanům má lákat hlavně mladé městské zákazníky hledající to nejmodernější na trhu.

Automobilka o voze otevřeně hovoří jako o čtyřdveřovém kupé, je tak nasnadě, že cílí na konkurenční Mercedes-Benz CLA. Na rozdíl od 1 sedan, určeném primárně pro Čínu, se 2 Gran Coupé se sportovnější siluetou stane globálním modelem.

Základem automobilu bude platforma s pohonem přední nápravy, kterou bude dvojka Gran Coupé sdílet s nadcházející generací řady 1. I ta se světu představí ještě během letošního roku, podle některých zpráv na podzimním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

BMW 2 Gran Coupé se tak stane třetím vozem v nabídce mnichovské značky s tímto přídomkem. Na trhu je aktuálně jen BMW 4 Gran Coupé, ještě letos ale dorazí i velké luxusní 8 Gran Coupé, jakožto náhrada za někdejší 6 Gran Coupé.

David Bureš
Diskuze (1)

Doporučujeme

21. 3. 2019 08:37
Nové BMW 2 GC
Nevypadá špatně, hlavně koncový světla vypadají stylově :yes: