20. 3. 2019

Endgame se blíží aneb co uvidíme po velkém finále

Je celkem 7 potvrzených filmů, na které se můžeme v budoucnu těšit. Které to jsou?

hlavní obrázek

Je tomu už skutečně tak! Věřím, že spousta diváků uroní 24. 4. slzu jako Cap na úvodní fotce. Deset let uběhlo jako voda, dostali jsme velkou dávku skvělých filmů, viděli jsme dobrodružství jednotlivých hrdinů, ale také výtečnou práci týmovek. Marvel si dal záležet a je to skutečně poznat. V dubnu se ale dočkáme velkolepého finále a jedna éra skončí. Co dál?

Samozřejmě Marvel bude do kin ládovat další svá dítka, takže o některé své hrdiny nepřijdeme. Ba naopak, poznáme nové! V tuto chvíli je potvrzeno celkem 7 dalších filmů. Jeden z nich uvidíme letos, ostatní velmi brzy. Které to jsou? A co o nich víme? Dejme to kupy!

1) Spider-Man: Daleko od domova

Letos máme celkem tři marvelovky. Aktuálně v kinech trhá rekordy Captain Marvel se svým originem, za měsíc zas poklady kin zboří Endgame. A tím rozhodně nekončíme! V létě budeme svědky dalšího dobrodružství pavoučího muže, který se tentokrát se svými přáteli a spolužáky vydává na výlet do Evropy. Kromě obdivování památek se bude muset pěkně ohánět, protože proti němu bude stát rovnou několik záporáků. A opět nebude chybět Nick Fury! Česká premiéra 5. 7. 2019.

2) Black Widow

Přání mnoha fanoušků byla vyslyšena a Black Widow s tváří Scarlett Johansson dostala svůj vlastní příběh! Doposud jsme sexy špionku viděli jen v týmovkách či schovanou vedle jiných výrazných hrdinů, ale tentokrát si ukrojí veškerou pozornost sama pro sebe. Natáčení brzy započne a mělo by se jednat o první marvelovský film, který uvidíme v příštím roce. Režie se ujímá Cate Shortland, film bude mládeži přístupný a aktuálně jsme se dozvěděli, že další hlavní roli získala herečka Florence Pugh (původně žhavou kandidátkou byla Emma Watson). Jsme zvědaví, do kterého životního období nás film o Black Widow pozve …

3) The Eternals

Film o prastarých rasách Eternals, Celestials a také Deviants je potvrzený už nějakou dobu. Inspiraci si vezme z komiksů od Jacka Kirbyho, jehož první díl vyšel v roce 1976. Ohledně příběhu těchto „vesmírných bohů“ mnoho nevíme, jen to, že by jejich film měl rozvíjet další linky marvelovského světa z průběhu tisíce let a to jak ve vesmíru, tak u nás na Zemi. Režie se ujme Chloe Zhao a premiéra někdy v příštím roce.

4) Black Panther 2

Jediný marvelovský film, který se může pyšnit oscarovou soškou a k tomu si přidejte celosvětové tržby nad 1 miliardu. To si přece o pokračování říká samo o sobě! Vrací se Ryan Coogler jako režisér a také nepřekvapivě všichni hlavní herci. Tady je jasné, že se bude chtít z pokračování vytřískat co nejvíce, aby se úspěch prvního dílu opakoval. Uvidíme, jakým směrem se vydáme. Stále opakující se písnička – čekáme na Endgame, takže zatím o dvojce hrdinů z Wakandy toho moc nevíme. Ani neznáme datum premiéry.

5) Doctor Strange 2

Naproti tomu s doktůrkem je to o něco složitější. Ten se svého filmového zrození dočkal v roce 2016 a díky svému originu se dostal do širšího povědomí lidem, kteří jej doposud neznali. Dvojka dlouho dobu nebyla potvrzena, ale přesto jsme o nového hrdinu nepřišli, jelikož se objevil v Thor: Ragnarog a také v loňské Infinity War. Jeho pokračování je také jisté v dubnovém finále a nyní i ve svém dalším sólovém pokračování.

6) Shang-Chi

Teď také konečně nějaká novinka. Black Panther nebyla úplně sázka na jistotu, ale Marvelu se očividně vyplatil a stejná myšlenka je i u této novinky. Bude se jednat o první marvelovský film s činským hercem v hlavní roli. Shang-Chi byl v komiksech členem Avengers, tak bude zajímavé sledovat, kam jeho příběh bude vložen. Na filmu bude pracovat režisér Destin Daniel Cretton a scénář píše Dave Callaham. Premiéra zatím není stanovena.

7) Strážci Galaxie 3

A posledním potvrzeným filmem je třetí díl Strážců Galaxie. U něho jsme na chvilku přišli o režiséra Jamese Gunna, jehož Disney kvůli starým nevhodným vtípkům vyhodil, ale nakonec uznali, že to nebylo rozumné a vzali ho zpět. Ten se mezitím upsal konkurenci DC na rebootu Sebevražedného oddílu, takže musí dokončit nejdříve jej a pak se vrhne s chutí na Strážce. Zde se mluví o premiéře až v roce 2023.


Na který ze sedmi potvrzených filmů se nejvíc těšíte? Dejte nám vědět!

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 3 příspěvky v diskuzi
cale
před 265 týdny
Já se těším na všechno!! :))))
Fruiko
před 265 týdny
No jsem zvědavej, jak to bude dál. Část úspěchu byla evidentně i v tom, že to byl takový...
Atticus
před 265 týdny
Souhlas. Nadále to bude fajn, ale už to asi nebude ono, jako těchto uplynulých 10 let.