Věří, ale nemá vyhráno. Fotbalový obránce Lischka rehabilituje po operaci srdce

David Lischka dostal v anketě Fotbalista roku ocenění pro největší talent, víc teď ale myslí na úplně jiné věci. Na začátku roku mu totiž doktoři při zdravotní prohlídce zjistili srdeční vadu, a jednadvacetiletý fotbalista tak místo přestupu do Sparty podstoupil operaci srdce.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lischka

David Lischka | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Lhal bych, kdybych řekl, že jsem to všechno zvládl úplně v pohodě. Nebylo to příjemné období, bylo to nahoru – dolů. Ale měl jsem kolem sebe strašně dobré lidi,“ popisuje Radiožurnálu David Lischka, jak mu v psychicky náročných chvílích pomohla rodina, kamarádi i další, kteří pracovali na jeho fotbalové kariéře.

V Anglii a s Brazílií bez Vaclíka. Brankář reprezentace přijde o další zápasy kvůli zranění

Číst článek

Po povedeném období v Jablonci byl v zimě blízko přestupu do Sparty, jenže po zdravotní prohlídce se dozvěděl, že má srdeční vadu.

„Měl jsem na výběr, jestli pokračovat bez fotbalu, nebo podstoupit operaci a mít nějakou naději. Nebylo to těžké rozhodování, nemohl bych žít s pocitem, že bych to nepodstoupil a skončil s fotbalem,“ věří stále 21letý David Lischka, že by se jednou mohl vrátit.

V některých nemocnicích se dozvěděl, že už to asi nepůjde, pak ale dorazil do Prahy do Nemocnice Na Homolce. „Největší dík patří panu doktoru Černému. Dal mi naději pokračovat v tom, co mě baví, co miluju. Díky němu bych se jednou mohl vrátit.“

Teď ale David Liška hlavně rehabilituje - je pět týdnů po náročné operaci srdce, jednom z nejnáročnějších zásahů do těla. Zvládl ji a teď bude čekat, jaká bude jeho další budoucnost.

„Vyhráno ještě úplně nemám, čekají mě další vyšetření a vlastně ani teď sám nevím, na čem jsem,“ říká David Lischka, který má stále platnou smlouvu v prvoligovém Jablonci.

Anketa Fotbalista roku 2018 🥇 Tomáš Vaclík, 🥈 Pavel Kadeřábek, 🥉 Tomáš Souček, 🌟 talent David Lischka 💪

22:50 – 18. 03. 2019

6 48

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme