E.ON
poweredbyexperts

Trainee program na míru: Od všeho trochu rozhodně není málo

To nejtěžší na konci školy často bývá rozhodnout se kam dál. Pokud váš obor není extrémně specializovaný, možností máte docela dost. A protože většinou nedokážete přesně říct, co je která nabídka zač a jestli je pro vás zrovna ona to pravé, běžně se stává, že se hledáte déle, než byste chtěli. Neklesejte ale na duchu – existuje mnohem rychlejší cesta.

Představte si, že přijdete do firmy a oni vás nechají vybrat si hned několik pozic, které si budete mít šanci vyzkoušet. K tomu dostanete k ruce mentora, všechno, co k jednotlivým profesím potřebujete, vás naučí a taky vám zadají reálné projekty, abyste si zkusili, zač je toho loket, opravdu se vším všudy. No, a na konci si prostě vyberete tu pozici, která vás nejvíc bavila. To není sci-fi, i když se to tak na první pohled může zdát, ale absolventský program společnosti E.ON.

Jednou tu a jindy támhle

Svoje by o programu mohla vyprávět třeba Petra Špačková, která ho zrovna dokončuje: "Začínala jsem v Českých Budějovicích v týmu elektromobility, kde jsem měla na starosti jejich marketingové aktivity, a to jak dovnitř, tak ven. Odtud jsem přejela do Brna, kde jsem pomáhala kolegům s přípravou a organizací školení a interních akcí. Potom jsem pokračovala pro změnu do Prahy, kde jsem dostala příležitost být součástí projektového týmu, který řešil připravovanou fúzi s innogy. A momentálně jsem na oddělení B2B Sales."

I když se Petra prý už našla v týmu interní komunikace, na doporučení své mentorky si přece jen ještě jako poslední vyzkoušela typicky obchodní pozici, aby vymáčkla z programu maximum toho, co nabízí, a mohla se opravdu správně rozhodnout, co dál.

E.ON Graduate Program

Dvouletý rozvojový program společnosti E.ON vám umožní vystřídat 3-5 různých stáží, díky kterým se budete moct lépe rozhodnout, jakým směrem se chcete v kariéře vydat. K ruce vám bude mentor, ve vašem rozvoji pomůže i řada školení a různých aktivit a na konci bude čekat stálá pozice, která vám bude dělat radost.

Víc informací najdete na stránkách E.ON - Studenti a absolventi, tak směle do toho!

Od techniky k obchodu

Absolventský program má za sebou i Václav Petrášek, který se ve společnosti E.ON propracoval od bakalářské a diplomové práce až k vedoucí pozici. "Moje kroky vedly do E.ONu především proto, že jsem studoval obor elektroenergetika a bydlel v jižních Čechách, takže jsem byl vlastně hned u zdroje," vzpomíná. "Svého rozhodnutí vytrvat v jedné společnosti dnes už skoro devět let ale určitě nelituji, protože se tu o své zaměstnance opravdu umějí postarat."

Na rozdíl od Petry prošel Vašek jen třemi stážemi, jedna z nich ale byla zahraniční. "Nejdřív jsem pracoval na útvaru Centrální rozvoj, kde jsem se podílel na vývoji nového systému pro řešení žádostí o připojení našich zákazníků. Pak jsem se přesunul do Mnichova do dceřiné společnosti E.ONu, která se zabývala vývojem chytrých elektroměrů, což byla výborná příležitost nejen pro zdokonalení se v cizím jazyce. A svou poslední stáž jsem absolvoval ve společnosti E.ON Energie, která se zabývá obchodní činností, takže jsem jako technik měl poprvé možnost nahlédnout i do obchodního světa."

Kariérní kroky mohou být nevyzpytatelné, je proto fajn mít možnost zjistit, co a kde by vás opravdu nejvíc bavilo, hned na začátku cesty. Protože kdo z nás má čas ztrácet čas, že.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější