Vedení Kauflandu přebírá nejbližší spolupracovník nejbohatšího Němce

Kaufland

Kaufland Zdroj: profimedia

Kaufland
Kaufland
Kaufland
4
Fotogalerie

Obchodní řetězec Kaufland nezůstal bez šéfa dlouho. Jeho vedení se dočasně ujme Klaus Gehrig, nynější šéf Schwarz Gruppe vlastněné miliardářem Dieterem Schwarzem. Informuje o tom německý tisk.

Webový portál listu Handelsblatt charakterizuje sedmdesátiletého Gehriga jako důvěrníka Dietera Schwarze. Gehrig má údajně v rámci skupiny, kterou vede již patnáct let, prakticky neomezenou moc.

Díky ní může mimo jiné prosazovat svůj podle Handelsblattu konzervativní pohled na maloobchodní byznys, kde prodej přes internet nemá příliš místo. Naopak je zastáncem expanze Kauflandu i na saturovaných trzích.

Pod Gehrigovým vedením se Schwarz Gruppe, do které spadají i prodejny Lidl, stala jedním z největších řetězců na světě. Zaměstnává přes 400 tisíc pracovníků v téměř 12 tisících pobočkách ve třiceti zemích, připomíná web Rhein-Neckar Zeitung. V budoucnu by však měl Kauflandu šéfovat někdo jiný.

Gehrigova role je provizorní, firma reaguje na náhlý konec předsedy představenstva Kauflandu Patricka Kaudewitze. V té době překvapivý krok přišel poté, co Kaufland oznámil plány na velkou expanzi. Chce investovat 300 milionů eur, nové obchody by se měly otevřít například v Austrálii nebo Moldavsku. Zároveň investuje do modernizace prodejen, včetně těch českých.