Jágr asistoval a Kladno má proti Jihlavě mečbol, Vsetín zůstal ve hře o baráž

Hokejisté Kladna porazili ve čtvrtém semifinále první ligy doma Jihlavu 5:3 a mají v boji o postup do baráže o extraligu proti vítězi základní části mečbol. Sedmačtyřicetiletý majitel Rytířů Jaromír Jágr k tomu přispěl asistencí. Konec sezony odvrátil Vsetín, který vyhrál v Českých Budějovicích 4:3 a snížil stav série na čtyři vítězné zápasy na 1:3. Série pokračují v pátek v Jihlavě a ve Vsetíně.

Tento článek je více než rok starý.

Kladno, České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladno vede v sérii nad Jihlavou 3:1

Kladno vede v sérii nad Jihlavou 3:1 | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Kladno se dostalo proti Jihlavě do vedení po 121 vteřinách, kdy překvapil gólmana Davida Honzíka bekhendem z úhlu Šimon Jelínek. Dukla ale v přesilových hrách otočila skóre. Ve 14. minutě se při vyloučení Andrého Lakose prosadil volný Adam Zeman a při trestu Brendona Nashe 74 sekund před první přestávkou skóroval z dorážky Matěj Pekr, který v minulých dvou sezonách hrál za Kladno.

Třinec v úvodním čtvrtfinále přetlačil Vítkovice, Bílí Tygři porazili Boleslav

Číst článek

V 28. minutě vyrovnal střelou od modré čáry Švéd Linus Svedlund, ale za tři minuty získal Dukle opět náskok Pekr, který v úniku překonal Lukáše Cikánka blafákem do forhendu.

Do závěrečného dějství šli po vyloučeních Mihy Stebiha a Jana Holého Rytíři s možností hrát 100 sekund přesilovku pěti proti třem. Už po 22 vteřinách ji využili, když po Jágrovu nepovedeném pokusu o střelu skóroval Ladislav Zikmund.

Ve 44. minutě se domácí znovu radovali, Honzíka prostřelil z pravého kruhu rakouský obránce Lakos. Pojistku Kladnu zařídil 32 sekund před koncem při power play Petr Vampola.

Motor už v osmé minutě vedl 2:0 díky dvěma gólům Codyho Bradleyho. Nejdříve se kanadský útočník v čase 3:14 prosadil z dorážky a potom zakončil kombinaci Václava Karabáčka a Zdeňka Doležala. Vsetín se ale nevzdal a ještě v úvodní části smazal ztrátu.

Ve 13. minutě se natlačil před branku od pravého mantinelu David Březina a ukončil po 192 minutách a jedné vteřině gólový půst Valachů v semifinále. To Vsetín nastartovalo a 125 sekund před první pauzou vyrovnal tečí střely Petera Mikuše Vít Jonák.

Před polovinou druhého dějství Vsetín poprvé vedl, když střelu Ondřeje Slováčka tečoval Michal Hryciow. V 36. minutě ve vlastním oslabení vyřešil nejlepší střelec základní části Luboš Rob individuálně přečíslení dvou na jednoho a zvýšil už na 4:2.

Za 81 vteřin stále ještě při trestu Tomáše Pituleho snížil Václav Karabáček. V závěrečném dějství ale Vsetín při šancích Motoru odolal a uhájil těsný náskok.

Semifinále play-off první hokejové ligy - 4. zápasy:
Kladno - Jihlava 5:3 (1:2, 1:1, 3:0)
Branky: 3. Š. Jelínek, 28. Svedlund, 41. Zikmund, 44. A. Lakos, 60. Vampola - 19. a 31. Pekr, 14. A. Zeman. Rozhodčí: Souček, Veselý - Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 3:1.

Motor České Budějovice - Vsetín 3:4 (2:2, 1:2, 0:0)
Branky: 4. a 8. Bradley, 38. Karabáček - 13. Březina, 18. Jonák, 28. Hryciow, 36. Rob. Rozhodčí: Barek, Pilný - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:8, navíc Šilhavý (Vsetín) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno). Stav série: 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme