Běh pro handicapovanou Valinku podpoří pětinásobná vicemistryně světa v aerobiku Kamila Turková a přední česká běžkyně Zuzana Rusínová
Handicapovaná Valerie Cíchová. Zdroj foto: Běžecký spolek Už tam budeeem?!
Ústí nad Labem

Severní Terasa - Centrální park na Severní Terase bude ve čtvrtek 21. března patřit běžcům s dobrým srdcem. Běžecký spolek Už tam budeeem?! zde od 15.30 hodin pořádá Jarní charitativní běh. Pomáhat se bude osmileté Valince ze zdejší speciální základní školy, která závodu poskytne zázemí.

Podpořit akci se rozhodly dvě ikony ústeckého běžeckého sportu. Pětinásobná vicemistryně světa v aerobiku Kamila Turková, která pravidelně běhá a na závodech se umísťuje na předních příčkách. Malí běžci se mohou těšit na rozcvičky s touto sympatickou usměvavou sportovkyní.

Jarní charitativní běh se rozhodla podpořit rovněž přední česká běžkyně a známá ústecká patriotka Zuzana Rusínová. „Běhat je radost, a když běháním ještě mohu pomoci, je to radost dvojnásobná. Skupina Už tam budeeem?!, jejíž jsem také součástí, připravuje dvojici charitativních běhů a tento je první z nich. Zvu všechny příznivce běhu a to i ty pomalejší, aby přišli do Centrálního parku na Severní Terase a podpořili dobrou věc. Celý výnos ze startovného bude předán na nákup pomůcky pro Valinku," pozvala všechny Ústečany Zuzana Rusínová.

Valerie Cíchová je veselá společenská holčička. Přesto, že jí doktoři diagnostikovali spastickou kvadruparézu, díky které má částečnou poruchu hybnosti všech čtyř končetin a je odkázaná na vozík, je velice aktivní. Účastní se závodů pro handicapované děti, jezdí na koni a maluje. Má blízko ke zvířátkům a proto v jejím životě nesmí chybět ani kočička a dva pejsci. Chodí do první třídy a potřebuje speciální dotykový počítač. Právě ze startovného, které je 100 Kč, chtějí organizátoři tento počítač pořídit.

Závodit se bude v několika kategoriích: Děti do 9 let (0,5 km), chlapci a dívky do 15 let (1,0 km). V dospělé kategorii si to rozdají muži a ženy na 4 kilometrové trati. Startovat se bude od Speciální základní školy Pod Parkem. Jarní charitativní běh podpořil městský obvod Severní Terasa.

Časový rozvrh:
15:30 výdej startovních balíčků
16:15 konec výdeje startovních balíčků pro děti do 9 let
16:30 START děti do 9 let
16:45 konec výdeje startovních balíčků pro děti do 15 let
17:00 START děti do 15 let
17:30 vyhlášení dětských kategorií
17:45 konec výdeje startovních balíčků pro dospělé
18:00 START dospělí
19:00 vyhlášení dospělých kategorií (po doběhnutí posledního účastníka)

Startovné: 100 Kč – na místě

Běží se pro Valinku – 100 % startovného půjde jako příspěvek na zakoupení vzdělávací pomůcky.

Odměny:
první tři v každé kategorii
ocenění týmů, které se zúčastní běhu
tombola na závěr

{article Centrální park ovládne charitativní běžecký závod. Pomáhat se bude handicapované Valince}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru