Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Na radnici debatovali obyvatelé příměstské části Čejetičky

Ve středu v podvečer se konalo další z pravidelných setkání vedení města a obyvatel příměstských částí, tentokrát na radnici dorazili obyvatelé Čejetiček a oblasti okolo mostu v Nádražní ulici. Ve velké zasedací síni magistrátu s nimi diskutoval první náměstek primátora Jiří Bouška, předseda komise pro příměstské části Přemysl Sezemský, vedoucí odborů i zástupci Compagu či Správy komunikací. Zdejší obyvatelé přišli například s nápadem na vybudování hřiště s fitness prvky, respektive malého fitness parku nedaleko nádraží. To bylo projednáno i na komisi pro příměstské části s tím, že tato investice bude hrazena z rozpočtu pro příměstské části na rok 2019.
Beseda s obyvateli Čejetiček
Beseda s obyvateli Čejetiček
 

 
 
Řešil se i zanedbaný pozemek, který je zatížen věcným břemenem Českých drah a rádi se na něm zdržují bezdomovci. V tomto místě město přislíbilo nápravu, byl odstraněn plot, který zde pozemek dělil na dvě části, nyní bude tedy prostranství uklízeno jako celek.
Jedním z problematických témat v této oblasti je pro místní lidi zdejší ubytovna města, proto i tentokrát došlo na otázky, které s ní souvisejí. "Skutečně se do této lokality nechystáme přemístit azylové centrum Naděje. Na zdejší ubytovně pouze dočasně vzniklo zázemí pro pracovníky z mobilního sociálního týmu. Nicméně tito lidé budou primárně pracovat v terénu, takže se určitě není potřeba bát, že by se sem stahovali nepřizpůsobiví občané. Navíc klienty této služby jsou především obyvatelé sociálních bytů, nikoliv třeba bezdomovci,"ubezpečil náměstek Bouška.
Diskutovaným tématem byla rovněž městská hromadná doprava. Požadavky, které byly vzneseny, probere zástupce pro příměstské části s ředitelem Dopravního podniku města Mladá Boleslav a pokusí se jim vyhovět, bude-li to jen trochu možné a efektivní.
Obyvatele Čejetiček také dlouhodobě trápí stav zámku Neuberk, který tvoří dominantu příjezdu do města z tohoto směru. Zámek je bohužel v soukromém vlastnictví a postupně chátrá víc a víc, ovšem město nemá žádné možnosti, jak majitele přimět k nápravě. "Můžeme ho vyzvat, aby dal objekt do pořádku, ale pokud na to nemá prostředky, není v naší moci ho k tomu přinutit," vysvětlil Jiří Bouška.
Beseda s obyvateli Čejetiček
Beseda s obyvateli Čejetiček
 
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 20.3.2019 / 20.3.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 1086
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém