Hlavní obsah

Čistka v Realu? Bílý balet možná po sezoně opustí velké hvězdy

Madrid/Praha

Na Santiago Bernabéu se ani ne před dvěma týdny vrátil Zinédine Zidane. Francouz prý dostal na posily neskutečnou sumu, v přepočtu téměř 9 miliard korun. Aby měl velké přestupy z čeho financovat, možná někteří hráči z Realu odjedou - a média už začínají spekulovat o tom, kdo přesně madridský klub opustí. Server Marca přichází se čtveřicí velkých jmen, která mají obrovskou tržní hodnotu, a mohla by tak Realu potřebné peníze zajistit.

Foto: Susana Vera, Reuters

Trenéra Zinédina Zidana čeká v Realu hodně práce.

Článek

Zidane odešel z Realu loni v květnu poté, co s klubem vyhrál Ligu mistrů. Podle svých slov potřeboval změnu. Madridský tým ale bez Francouze tápal a projevoval se nevýraznou hrou i výsledky, které zdaleka nenaplňují očekávání, jaká od takového velkoklubu fanoušci mají. I proto, že se doposud nepodařilo nahradit Cristiana Ronalda, který před sezonou odešel do Juventusu.

Teď se Zidane vrátil a plánuje přestavbu. Ze strany vedení Realu sice zaznívá, že žádných hráčů se sám od sebe zbavovat nebude a nabídky jej nezajímají, jedním dechem ale dodává, že si s hráči promluví před tím, než se rozhodne, jaká cesta je pro klub nejlepší.

Foto: Instagram: Raphaël Varane

Raphael Varane podle serveru Marca změnu prostředí zvažuje

Spíše to tedy vypadá, že si vedení Realu pořádně rozmyslí, koho a hlavně za kolik prodá. V Madridu vědí, že během dlouhého léta se některé kluby budou snažit zlákat jejich hráče a další zase navýšit cenu za ty, o něž bude Bílý balet usilovat.

Navzdory tomu, že se klubu nyní příliš nedařilo, mnozí hráči mají na trhu stále velkou hodnotu a Real prý věří, že by za tři nebo čtyři hráče mohl získat kolem dvou set milionů eur, což je v přepočtu něco přes pět miliard korun.

Foto: Sport.cz

Odchod Garetha Balea by asi příliš velkým překvapením nebyl.

A spekuluje se o tom, že Real by mohla opustit i skutečně velká jména. Pokud to bude Gareth Bale, nejspíš o žádné velké překvapení nepůjde. Se Zidanem si prý v minulosti nesedli a navíc se Velšan v poslední době ocitá pod palbou kritiky médií i fanoušků. Na seznamu hráčů s vysokou tržní hodnotou se ale kromě něj objevují i Raphael Varane, Isco nebo Karim Benzema. Opustí španělský klub někteří z nich?

Reklama