Fiat 500 se razantně změní: Stane se z něj prémiový elektromobil - Auto - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Auto

Fiat 500 se razantně změní: Stane se z něj prémiový elektromobil

Praha I Čím dál větší oblibě se nejen v Evropě, ale přímo i u nás těší Fiat 500. Maličký z venku, ale poměrně prostorný uvnitř. Hlavně skvěle formovaný do města, na parkování. Podle uživatelů, jakými jsou třeba i slavní, jako zpěvák a herec Roman Vojtek nebo herečka Kateřina Kornová, jde o spolehlivého společníka na cesty.

 

Italská automobilka teď přišla s informací, že model 500 se změní. Od roku 2020 představí novou generaci malého městského hatchbacku. „Zapomeňte na současnou verzi, která se vyrábí od roku 2005 a za tu dobu se prodalo přes dva miliony kusů. Novinka bude ryze elektrická a prémiová!,” slibuje automobilka, která nový model představí na ženevském autosalonu.

 

„Prémie je zaměření, na které se s novým elektrickým modelem 500 chceme soustředit,“ vysvětlil marketingový ředitel FCA Olivier Francois s tím, že verze se spalovacím motorem se od příštího roku nedočkáme. Nová 500 bude zcela jiná. Je to Tesla do města s v krásném balení. Je to stále 500 se stejnými rozměry, ale není to stejné auto. Zkrátka pětistovka budoucnosti,“ podotkl Francois.

 

Cena nového elektromobilu by neměla být nějak zásadně dražší, i když už teď je rozdíl někdy i okolo 200 tisíc korun, v závislosti na typu a výbavě vozidla. 

 

Dobrou zprávou pro fanoušky pětistovky se spalovacím motorem je, že zahájením výroby elektromobilu ve velkém nekončí klsické verze. Obě verze - jak běžný spalovací, tak i elektromobil budou ještě nějakou dobu vyráběny současně…

Zdroj: Metropol / foto: Fiat

Už brzy se Fiat 500 představí v novém pojetí

Design se moc nezmění, spíše motoristické vlastnosti

Pro Fiat bude model 500 stěžejním elektromobilem!

Tématické zařazení:

 » Auto