Preview kvalifikace o postup na ME 2020 - čtvrtek 21.3.

21.03.2019, 08:15, aktualizováno 21.03.2019, 08:15
Previews
Zápasem Kazachstán - Skotsko bude zahájena kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v roce 2020. Celkem je dnes na programu hned deset zápasů a tím nejatraktivnějším bude souboj Belgie s Ruskem, Rakousko bude měřit síly s Polskem, Slovensko se střetne s Maďarskem...
Skupina C
Nizozemsko - Bělorusko  (čtvrtek 20:45)
Reprezentace Oranjes na závěrečných turnajích v posledních letech chyběla, EURO 2020 si ale nechce nechat ujít. Svojí sílu si vyzkoušela v nové Lize národů, kde jí čeká "final four", takže v kvalifikační skupině C je společně s Německem horkým favoritem. Na úvod se Nizozemsko představí na stadionu De Kuip v Rotterdamu proti houževnatým Bělorusům.

Kdysi slavný a obávaný nizozemský výběr v posledních letech strádal. Na EURO 2016 ve Francii, stejně jako na MS 2018 v Rusku chyběl a případnou třetí neúčast v řadě si nechtějí na severozápadě Evropy vůbec připustit. Kvalifikační los byl pro tým Ronalda Koemana poměrně vlídný a až na silné Němce budou Oranjes ve všech zápasech jasným favoritem, tedy i proti Bělorusku. Nizozemci se v Lize národů přesvědčili, že se stále mohou měřit s těmi nejlepšími. Ve skupině za sebou nechali poslední dva mistry světa Němce a Francouze a v červnu se mohou těšit na zápasy final four.

Na rotterdamský stadion De Kuip zavítají Bělorusové, kteří sice za Oranjes ve vzájemné bilanci výrazně zaostávají, ovšem také mají svojí silu. Bělorusko vyhrálo svojí skupinu Ligy národů a postoupilo do skupin C. Pravda, soupeři nebyli tolik zvuční a v konkurenci San Marina, Lucemburska nebo Moldavska zkrátka museli Bělorusové postoupit.

Bělorusko pochopitelně favoritem na postup na šampionát není, přesto by chtěl kouč Igor Kriušenko favority potrápit a skončit na třetím místě. Cíl to není nereálný, velký podíl hráčů Běloruska hraje za BATE Borisov, který má bohaté zkušenosti z evropských klubových pohárů. Každopádně cokoliv jiného, než výhra Nizozemců, bude považováno za velkou senzaci. Bělorusové na holandské půdě nikdy nevyhráli.
Nizozemsko - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Blind, Light, Dijk, Dumfries - Wijnaldum, Jong, Roon - Babel, Depay, Bergwijn
Bělorusko - pravděpodobná sestava:
Chichkan - Shitov, Martynović, Sivakov, Polyakov - Savitski, Maevski, Dragun, Hleb, Stasevich - Saroka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 9.60 - 18.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Severní Irsko - Estonsko  (čtvrtek 20:45)
Severní Irové by si moc rádi napravili reputaci po hodně nepovedené Lize národů a mají k tomu poměrně dobrou startovní pozici. První dva duely kvalifikačního cyklu o mistrovství Evropy totiž odehrají na domácí půdě. Nejprve přijede soupeř z Estonska.

Skupina C je poměrně jasně rozdělená. Favority na postup na závěrečný turnaj jsou týmy Německa a Nizozemska. Za nimi by mohly překvapit Severní Irsko a Estonsko, přičemž posledním v řadě je nevýrazné Bělorusko. Jako první přijde na řadu souboj Severního Irska s Estonskem. Oba týmy se už čtyřikrát utkaly a oba si připsaly shodný výsledek - 2 výhry a stejný počet porážek.

Severní Irové budou na domácí půdě favority a doufají, že právě prostředí stadionu Windsor Park jim pomůže. Na něm už dokázali obrat o body Izrael, Irsko, Finsko nebo Korejskou republiku. Problémem by mohla být absence útočníka Willa Grigga, ke kterému se přidala také dvojice zraněných Michael Smith a Conor McLaughlin. Gareth McAuley a Kyle Lafferty zase nehrají ve svých klubech a chybí jim herní praxe.

Výhodou by mohlo být domácí prostředí, což ví i trenér Michael O'Neill. "Máme před sebou dva domácí zápasy a oba budou pro naši kvalifikaci nesmírně důležité. Potřebujeme v nich bodovat a pokud se nám to podaří, pak už se může stát cokoli. Musíme ale nejprve vyhrát. Máme dostatečně kvalitní kádr i přes některé naše důležité absence, takže nám plně věřím. Od každého, kdo půjde na hřiště, chci ale vidět stoprocentní nasazení," dodává zkušený trenér O‘Neill.

Jeho týmu se absolutně nepovedla Liga národů, v níž skončil až na poslední příčce a dokonce nezískal ani bod! O ligu níž sestoupilo také Estonsko, kterému ani závěrečné vítězství nad předposledním Řeckem na záchranu nestačilo a bude hrát o soutěž níž. Estonci v Lize národů dali jen čtyři branky a to je něco, na čem budou chtít nyní zapracovat. Faktem je, že ve všech jeho zápasech se Severními Iry jsme viděli alespoň jeden gól.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.35 - 9.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Nizozemsko00000:00
 Německo00000:00
 Severní Irsko00000:00
 Estonsko00000:00
 Bělorusko00000:00
Skupina E
Chorvatsko - Ázerbájdžán  (čtvrtek 20:45)
Chorvatsko po největším úspěchu ve své historii na MS vstupuje do kvalifikace o EURO 2020 a ve skupině E bude považováno za největšího favorita na postup. O dvě jistá místa na evropský šampionát se podle papírových předpokladů popere hlavně s Walesem a Slovenskem, ovšem na druhou stranu rozhodně nemůže podcenit ani zbylé dva protivníky. Celou etapu načne v Záhřebu proti outsiderovi z Ázerbájdžánu, pak zavítá do Maďarska.

Svěřenci trenéra Zlatka Daliče mají za sebou fantastický rok 2018. Na světovém šampionátu v Rusku totiž zaskočili všechny favority a probojovali se až do evropského finále, kde nestačili na Francii. Tuto radost jim nezkazil ani následný sestup z Ligy A v nově vzniklé Lize národů, kde mimo jiné utrpěli obrovský debakl od Španělska (0:6) a v konkurenci silné Anglie obsadili poslední třetí místo se čtyřmi body.

Jejich čtvrteční protějšek startoval v LN v poslední výkonnostní kategorii a do té vyšší se nedostal. S devíti body obsadil druhou příčku a na postupující Kosovo ztratil pět bodů. Oba dva rivalové se spolu naposledy utkali v minulé kvalifikaci o EURO 2016 a k vidění byly dva naprosto odlišné duely. Výběr z Balkánského poloostrova nejprve deklasoval svého soupeře 6:0, v Baku s ním však remizoval bez branek.

Tehdy ve skupině H obsadili Chorvati druhé místo za Itálií, Ázerbájdžán skončil pátý se šesti body a v deseti zápasech vybojoval jediné vítězství. Dalić může počítat s nejlepším světovým hráčem roku 2018 Lukou Modričem, který by opět měl být hlavním tahounem "Kostkovaných". Naopak kvůli zranění se na trávník nepodívají Pjaca s Jevdajem, jistotu startu nemají ani Rebić s Brozovičem.

"Musíme zůstat nohama na zemi, vstup do každého kvalifikačního cyklu je nesmírně důležitý. Ázerbájdžán bude vycházet ze zabezpečené defenzivy a všichni vědí, že překonat jeho obranný blok není snadné. Především si musíme dát pozor na rychlé protiútoky, neboť pokud jako první inkasujeme, tak nás bude čekat pořádný kus práce. Našim úkolem je získat ze dvou úvodních zápasů šest bodů, ale bez výtečných výkonů se nám to nepovede," prohlásil Dalić.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.09 - 11.20 - 24.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovensko - Maďarsko  (čtvrtek 20:45)
V rámci svého prvního utkání ve skupině E uvítá domácí Slovensko Maďary. Hosté nad Slováky v posledních čtyřech soutěžních duelech ani jednou nevyhráli a budou to chtít napravit. Slovensko si ale hodlá vylepšit reputaci po nepovedené Lize národů.

Štadión Antona Malatinského v Trnavě se stane dějištěm důležitého utkání. Slovensko začne svou pouť v novém kvalifikačním cyklu o mistrovství Evropy a také pod novým trenérem. Český kouč Pavel Hapal má zlepšit výsledky týmu a vybudovat novou generaci hráčů. Slováci totiž absolutně nezvládli Ligu národů a skončili v ní až na posledním místě s pouhými třemi body na kontě.

Po rozporech s kabinou od týmu navíc odešel zkušený taktik Ján Kozák. Uzavřených kapitol bylo ve slovenské reprezentaci ostatně daleko víc, protože skončili hráči jako Martin Škrtel, Tomáš Hubočan nebo útočník Adam Nemec. Teď je proto čas na nové hráče a nové výzvy, z nichž kvalifikace na mistrovství Evropy patří mezi nejpřednější.

Mluví o tom například Martin Škrtel pro slovenský Sport. "Na úvod nového kvalifikačního cyklu to bude pro Slovensko proti Maďarsku specifický zápas. Úspěch naší reprezentace byl velmi často postavený na tom, že jsme na hřišti měli pohodu vyplývající z toho, jak jsme si rozuměli mimo ně. Důležité bude, aby si to hráči správně nastavili v hlavách a nenechali se strhnout atmosférou z tribun," dodal někdejší reprezentační stoper.

Maďarsku se v poslední době zase tak moc nedařilo. V rámci Ligy národů se dostalo na druhou příčku za postupující Finy, ačkoli je doma v posledním utkání porazilo. Maďaři Slováky za čtyři poslední duely neporazili a zřejmě neuvidíme nějaké gólové hody. V těchto čtyřech utkáních totiž padly jen čtyři góly.

Domácí Slovensko je nyní favoritem, ale na to se brankář hostí Péter Gulácsi nehodlá moc ohlížet. "Chceme papírové předpoklady hodit na hlavu. Očekávám, že právě se Slovenskem a Walesem svedeme boj o druhé postupové místo, takže bude hodně důležité ve čtvrtek neprohrát. Musíme se prezentovat v co nejlepší možné formě," předvídá zkušený brankář.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.47 - 4.53
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko00000:00
 Wales00000:00
 Slovensko00000:00
 Maďarsko00000:00
 Ázerbájdžán00000:00
Skupina G
Rakousko - Polsko  (čtvrtek 20:45)
Hned na úvod kvalifikace svede skupina G dohromady dva největší favority na postup, tedy reprezentace Rakouska a Polska. Oba týmy se spolu utkají po dlouhých deseti letech a hrát se bude na stadionu Ernsta Happla ve Vídni.

Naposledy se týmy utkaly na evropském šampionátu v Rakousku v roce 2008 a byla z toho remíza 1:1. Podobný výsledek se čeká i tentokrát, neboť zápas nemá jasného favorita.

Rakousko si v posledních letech vede na mezinárodní scéně velice obstojně a koneckonců to platí i pro klubový fotbal. Například Salzburg v letošní sezoně Evropské ligy ukázal svojí sílu, i když do čtvrtfinále se už přes Neapol nedostal. Rakousko si nevedlo špatně ani v nové soutěži s názvem Liga národů, ve skupině skončilo na druhém místě o tři body za postupující Bosnou. Das Team, jak se Rakušanům přezdívá, vede od ledna 2018 německý trenér Franco Foda a jeho cíl je jediný - dostat mužstvo na EURO 2020. Opírat se přitom může o zkušené hráče v čele Davidem Alabou nebo Markem Arnautovićem.

Od minulého roku má nového kouče i Polsko. Úspěšného Adama Nawalku nahradil Jerzy Brzeczek a i on bude moci těžit z velmi dobré generace hráčů. Především ofenzíva budí velký respekt, vedle kanonýra Bayernu Mnichov Roberta Lewandowskiho se postaví buď neapolský Arkadiusz Milik nebo Krzysztof Piatek z AC Milán, aktuálně s devatenácti góly druhý nejlepší střelec Serie A. Dobře obsazené má Polsko všechny posty a jeho hráči patří ve velkých klubech do základní sestavy.

Postup Polska na EURO 2020 je prostě nutností, i když hned na úvod ho čeká těžká zkouška. S rakouským soupeřem sice v minulosti častokrát nehrálo, ale ze tří případů ho porazilo dvakrát v kvalifikaci na mistrovství světa do Německa v roce 2006.

Jak už bylo řečeno, utkání nemá jasného favorita. Historicky lepší vzájemnou bilanci sice mají Poláci, ale Rakousko bude podporovat domácí publikum. Zápas budou vést řečtí sudí v čele s Tasosem Sidiropoulosem.
Rakousko - pravděpodobná sestava:
Lindner - Lainer, Dragović, Hinteregger, Ulmer - Baumgartlinger, Ilsanker - Lazaro, Sabitzer, Alaba - Arnautović
Polsko - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Bereszynski, Glik, Pazdan, Reca - Grosicky, Linetty, Krychowiak, Zielinski - Milik (Piatek), Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.26 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Severní Makedonie - Lotyšsko  (čtvrtek 20:45)
Ligu národů absolvovala ještě Makedonie pod názvem, jaký byl všem zhruba po tři desítky let obecně známý, teď bude do nové kvalifikace vstupovat pod označením Severní Makedonie. Soupeřem jí bude Lotyšsko, které je obecně považováno asi za největšího outsidera celé skupiny G. I proto by proti němu domácí rádi svou premiéru s novým pojmenováním zvládli úspěšně.

Na podzim loňského roku Makedonci prožívali jedno z nejúspěšnějších období své historie. Nově vytvořenou Ligu národů totiž zvládli doslova famózním způsobem a až na výsledkový výpadek v Arménii vyhráli ve všech zbylých pěti utkáních. "Očekávám, že budeme hrát na stejné úrovni jako v předchozích zápasech," myslel pozitivně trenér Igor Angelovski.

I kdyby Severní Makedonie v nynějším cyklu neskončila v tabulce na prvních dvou postupových místech, nemusí vyloženě smutnit. Díky tomu, že v Lize národů opanovala svou skupinu, může na EURO proklouznout ještě dodatečně. Los k ní byl, stejně jako k Lotyšsku, v této kvalifikaci poměrně přívětivý. Největšími favority jsou v ní totiž Polsko a Rakousko, tedy žádní vyloženě fotbaloví giganti.

Angelovski se nebude moci nově spolehnout na zraněného Arijana Ademiho, jinak ve své obvyklé nominaci neudělal v podstatě žádné změny. "Říkám to stále, že je radost pracovat s těmito kluky. Očekávám od nich ty nejlepší zápasy, věřím v ně," dodával Angelovski. "Lotyšsko je silné ve vzduchu a na to si musíme dát pozor. Má však slabiny, kterých, doufám, využijeme."

Velké oslavy se budou konat kvůli neumírajícímu kapitánovi Goranovi Pandevovi, který proti Lotyšsku může odehrát svůj jubilejní 100. zápas za národní tým. Pokud tedy nastoupí, což je na devadesát devět procent jisté. "Jasně že jsem za to rád. Ale pro nás je daleko důležitější, abychom v tomto klání odvedli maximum. Snad přijde co nejvíce lidí," přál by si pětatřicetiletý Makedonec.

Lotyšsko si v Lize národů nevedlo podle vlastních představ, dokonce se muselo rvát o to, aby ve skupině neskončilo poslední za trpaslíkem z Andorry, což se mu povedlo jen zásluhou o chlup lepšího skóre. Do této kvalifikace bude vstupovat pod novým trenérem, Mixu Paatelainen byl po nevalných výsledcích logicky odvolán, jeho místo následně zastoupil Slaviša Stojanović.

Slovinský stratég, jenž naposledy vedl bulharské Levski, mohl do své první nominace zařadit Janise Ikauniekse, který má na svém kontě tři reprezentační góly. Čtyřiadvacetiletý záložník nehrál od srpna kvůli zranění. "Jsem velmi šťastný, že jsem se mohl vrátit," říkal. "V tréninku se všichni snažíme naplno. Všichni totiž chápeme, že jich před tímhle utkáním absolvujeme jen tři."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.63 - 9.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Izrael - Slovinsko  (čtvrtek 20:45)
Nově vytvořená Liga národů je u konce a oba týmy si v ní nevedly úplně úspěšně. Zatímco Izrael alespoň udržel své postavení ve třetí výkonnostní skupině, Slovinsko dokonce spadlo do nejhorší divize. I proto budou zajisté motivovány v normální kvalifikaci na evropský šampionát v roce 2020, přičemž vzájemný zápas může sehrát bezpochyby hlavní roli na samotném konci.

Skupina G přitom na první pohled nevypadá tak hrůzostrašně, Izrael i Slovinsko se určitě budou moci o dvě postupová místa porvat. Vždyť vůbec největším favoritem na proklouznutí do další fáze je Polsko a Rakousko. S úctou k oběma těmto reprezentacím, rozhodně obě nepatří k největším fotbalovým titánům. Los byl určitě pro Izraelce i Slovince přívětivý.

Především Slovinsko má co napravovat. Liga národů mu hrubě nevyšla, všudy všeho ze šesti utkání získalo jen tři body a v konkurenci Norska, Bulharska a Kypru bylo v tabulce poslední. "Musíme ukázat touhu a víru, že můžeme napsat lepší příběh. Pokud tomu tak bude, myslím si, že to fanoušci ocení. A hlavně to vycítí," snažil se mluvit pozitivně záložník Miha Zajc.

Hosté udělali po neúspěšné Lize národů logické změny ve svém realizačním týmu. Po domácí remíze s Kyprem byl odvolán kouč Tomaž Kavčič, jehož v závěru soutěže na dvě utkání nahradil dočasně Igor Benedejčič. Slovinský svaz si pak do svých řad vybral Matjaže Keka, zkušeného sedmapadesátiletého lodivoda, jenž od roku 2013 působil nepřetržitě v chorvatské Rijece.

Ten se přitom během svého prvního vybírání národního týmu nebál povolat například mladíka Adama Gnezdu Čerina či Jona Gorence Stankoviče, kteří mohou v národním dresu proti Izraeli debutovat. Vypořádat se ovšem celé Slovinsko bude muset se ztrátou Kevina Kampla. Ten se totiž rozhodl v reprezentaci skončit, přestože by mohl ještě rozhodně pokračovat.

Kekovi svěřenci naposledy zvítězili v červnu loňského roku, v Černé Hoře se ovšem konalo jen přátelské měření sil. V soutěžním utkání čekají na tříbodový výsledek od září roku 2017. "Je před námi nový cyklus a dva těžké zápasy. Je třeba začít dobře, abychom mohli v budoucnu snáze hrát," uvědomoval si Zajc. "Izrael má velmi dobrý tým. Musíme být chytří."

Kromě roku 1970 se Izrael nedostal na žádnou velkou akci, na EURO se neprobojoval nikdy. Ačkoli domácí trenér Andi Herzog má několik reprezentantů zraněných, využít by měl naplno potenciál formy útočníka Munase Dabbura, který v Salzburku prožívá snovou sezónu. Jeho branky by mohly mít zásadní vliv nejen pro klání se Slovinskem, ale i pro následné s Rakouskem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.28 - 3.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Polsko00000:00
 Rakousko00000:00
 Izrael00000:00
 Slovinsko00000:00
 Severní Makedonie00000:00
 Lotyšsko00000:00
Skupina I
Kazachstán - Skotsko  (čtvrtek 16:00)
Ve čtvrtek večer začínají boje o kvalifikaci na mistrovství Evropy 2020 a jako první se do sebe pustí týmy Kazachstánu se Skotskem. Favoritem zřejmě budou hosté, kteří mají v reprezentaci mnohem více zkušeností i lepší aktuální formu.

Po nedávno skončeném turnaji Ligy národů mohou naplno začít boje o mistrovství Evropy. Už ve čtyři hodiny se na půdě Astana Areny ve stejnojmenném městě proti sobě postaví domácí Kazachstán se Skotskem. Oba týmy proti sobě stanou úplně poprvé v rámci soutěžních duelů pod hlavičkou UEFA. Do tohoto utkání půjdou v lepším rozpoložení Skotové, kterým se nedávno podařilo zakončit úvodní část Ligy národů postupem ze skupiny C.

Když už mají play-off zajištěné, je čas soustředit se na mistrovství Evropy, které se hraje příští rok. Skotsko by si moc přálo dostat se na velký turnaj, protože se mu to už dlouho nedaří. Poslední účast Skotů je datována až do roku, kdy česká hokejová reprezentace vyhrála olympiádu v Naganu, tedy v roce 1998. To byly současnému kapitánovi Skotů Andymu Robertsonovi jen pouhé čtyři roky.

Zkušený manažer Alex McLeish věří, že tento tým má šanci na úspěch. "Kdyby se to povedlo a já dostal Skotsko na mistrovství Evropy, bylo by to naprosto jedinečné. Něco výjimečného v mojí kariéře. Zároveň by to mohl být odrazový můstek pro reprezentaci, abychom se mezi elitu dostávali častěji. Věřím, že na to máme dobrý tým, který jsme namíchali z velkých talentů i zkušených hráčů s velkým srdcem," dodává McLeish.

Skotsko bude o postup bojovat primárně s Ruskem a právě s Kazachstánem. Minimálně na klubové úrovni to s Kazachstánem při skotském srovnání není tak špatné, protože kazašské kluby narazily na skotského soupeře osmkrát, ale jen třikrát prohrály.

Kapitán hostí Andy Robertson kvůli zranění do hry nenastoupí, což platí i pro dvojici Callum Paterson a Ryan Fraser. Kazachstán skončil ve skupině D Ligy národů na druhém místě, když naposledy prohrál s Gruzií. Poté následovalo těsně vyhrané přípravné utkání s Moldavskem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.09 - 3.22 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Kypr - San Marino  (čtvrtek 18:00)
Oba dva čtvrteční soupeři rozhodně nejsou považováni za adepty na postup, větší šance se pochopitelně dává Kypru. Ten se na evropský či světový šampionát ještě nikdy ve své historii neprobojoval a vzhledem ke konkurentům ve skupině I to bude mít i teď nesmírně obtížné. Pokud si chce zachovat alespoň nějakou naději, tak v Nikósii potřebuje naplnit papírové předpoklady proti San Marinu a k tomu se musí pokusit vstřelit co nejvíce branek.

Domácí reprezentační výběr se naposledy představil v Lize národů ve třetí výkonnostní kategorii a příliš se mu nevedlo. V šesti zápasech zvítězil jen jednou a nakonec mohl být rád, že v přítomnosti Norska, Bulharska a Slovinska obsadil třetí pozici s pěti body. Ani to mu ale v konečném účtování nestačilo, neboť i přesto spadl do Ligy D. Rozhodla o tom hlavně závěrečná porážka 0:2 se severským rivalem.

Kypr v poslední kvalifikaci o EURO 2016 obsadil páté místo s dvanácti body a snažil se držet krok, na třetí barážovou příčku Bosny ztratil pět bodů. Teď vedle San Marina bude bojovat také s Belgií, Ruskem, Skotskem a Kazachstánem. "Karty jsou rozdané jasně, to ale neznamená, že se nám to nemůže povést. Za jasného favorita považuji Belgii. My doufáme, že dokážeme potrápit Rusy i Skoty," řekl odhodlaně kouč Kypru Ran Ben Shimon.

San Marino tradičně bývá jen "do počtu" a za úspěch považuje každý vstřelený gól. V dlouholetém průběhu kvalifikací vybojovalo jediný bod a to před zhruba čtyřmi roky proti Estonsku, se kterým se rozešlo smírně v bezbrankovém poměru. V LN nevstřelilo jedinou branku, nejblíže k bodům mělo proti Moldavsku po nejtěsnější porážce 0:1.

Oba dva soupeři se spolu v soutěžním duelu utkali před více než jedenácti lety. Tehdy v roce 2017 uspěl v obou případech Kypr, jenž nejprve zvítězil na půdě San Marina 1:0 a pak ho na vlastním stadionu přehrál bez větších potíží v poměru 3:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.06 - 15.20 - 31.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Belgie - Rusko  (čtvrtek 20:45)
Ve skupině I se chystá souboj dvou týmů, které by si to měly podle sázkových kanceláří rozdat v boji o postup na mistrovství Evropy. Na půdě King Baudouin Stadium se do sebe pustí domácí Belgie, kterou vyzkouší ambiciózní Rusko. To nemá s Belgií špatné statistiky.

Belgie bývá často brána jako jeden z černých koní prakticky jakéhokoli turnaje. Již tak vysoká očekávání Belgičané ještě zvedli na posledním velkém turnaji, kterým bylo mistrovství světa 2018. Na něm dokázal výběr trenéra Roberta Martíneze dokráčet až do boje třetí místo! Konečně se mu povedlo překonat vlastní stín a uzmout Angličanům třetí příčku a po brankách Meuniera s Hazardem brali Belgičané bronz!

Belgii se konečně povedlo prorazit na velkém turnaji a potvrdit dobrou formu "zlaté generace". Ani následně odehraná Liga národů Belgii punc skvělého a konečně vítězného týmu nesrazila, ačkoli Belgičané skončili na druhém místě za prvním Švýcarskem, které mělo lepší vzájemné zápasy. Právě poslední debakl se Švýcary Belgičanům připomněl, že neporazitelní rozhodně nejsou a že na sobě musí pořád pracovat.

To krátce shrnul i trenér Martínez před duelem s Rusy. "Rusko je nebezpečný soupeř, se kterým musíme hrát opravdu chytře, abychom měli šanci na body. Obdivuji především jeho houževnatost a nebojácnost, ale i fyzická zdatnost našeho soupeře je jeho silnou stránkou. My máme mnoho zraněných, ale můžeme to brát jako motivaci pro ty hráče, kteří se nakonec dostanou na hrací plochu," míní Martínez.

Do jeho výběru se z důvodu zranění nedostaly osobnosti jako Thomas Meunier, Vincent Kompany, Kevin De Bruyne nebo Romelu Lukaku. Útočník Manchesteru United měl být hlavní ofenzivní zbraní Marttínezova výběru, ale kvůli problémům s chodidlem musel odcestovat zpět do Anglie. Trenér hostí Stanislav Čerčesov tolik zraněných nemá a doma nechal jen Romana Neustädtera nebo jmenovce Zobnina.

O premiéru usiluje mladý hrot Fjodor Čalov, místo něhož ale zřejmě od prvních minut uvidíme zkušeného Artjoma Dzjubu. Rusové mají v útoku menší potíže, protože ve dvou posledních duelech nedokázali dát ani jednu branku. V přátelském utkání podlehli Německu a naposledy v Lize národů nestačili na Švédsko, čímž přišli o první místo spojené s postupem právě na úkor Švédska.

Krajní útočník Denis Čeryšev k duelu s Belgií poznamenal: "Belgie je skvělý tým plný velkých hvězd z největších klubů Evropy. Nemáme se ale čeho bát a uděláme všechno pro to, abychom si odvezli tři body. Naším cílem je postup na mistrovství, ale teď se chceme zaměřovat jen na Belgii. Od každého z nás to bude chtít stoprocentní výkon, abychom mohli nad favoritem tohoto zápasu vyhrát," myslí si hbitý útočník.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.81 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Belgie00000:00
 Rusko00000:00
 Skotsko00000:00
 Kypr00000:00
 Kazachstán00000:00
 San Marino00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (126)

Přidat komentář
smazaný uživatel

na madary kurz 5.13

Reagovat
Andis

No nemyslím, že by to odpovídalo úplně realitě, spíš hodně sázek na Slováky bude tlačit ty kurzy takto. Nicméně pořád jsou to favoriti a tu výhru si doma nejspíš minimálně vydřou.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=_bYHUtIrZ8Q

Zákrok na Saneho, v 94', ani nešel po balónu. Chlapec má v hlavě asi pěknou bramboračku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Změňte si název Makedonie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

FYROM

Reagovat
Kily

zlobil systém, ale povedlo se

Reagovat
Shevchenko

Díky, cením

Reagovat
SpecialOne

Změňte název ČR ligy na Fortuna ligu

Reagovat
Kily

to bude o něco složitější, stejně se jmenuje slovenská a systém neumožňuje mít u dvou lig stejný název, něco budeme muset vymyslet

Reagovat
fenixLFC

ta vsa je fortuna:liga nie? s dvojbodkou by to system mal vyhodnotit ako dve odlisne sutaze

Reagovat
Kily

je, ale co se týče zadání, tak to systém bere stejně jako fortuna-liga

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Shevchenko

Ještě změňte název na Severní Maďarsko a budu úplně spokojený

Reagovat
pistacik11

A výhodné Nemecko

Reagovat
pistacik11

Východné

Reagovat
smazaný uživatel

Bílek se Skoty neprohraje

Reagovat
Džeko55

Michal FDF Bílek doma 5-3-2

Reagovat
Greny

ale hraje na dva hroty

Reagovat
Džeko55

Tak bych se chtěl omluvit, byl to dobrý tah

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Belgie Rusko, nebo derby?

Reagovat
smazaný uživatel

kouknu na dably s Belgie, sice ta absence velka, ale porad je tam Hazard 2x, Tielemans, Mertens atd, takze tohle bude asi zajimavejsi zapas. Aspon doufam

Reagovat
Greny

ja jdu do derby :) doufam ze se dokopou

Reagovat
smazaný uživatel

*z Belgie

Reagovat
smazaný uživatel

Taky přemýšlím

Reagovat
Coutinho10

oboje

Reagovat
Coutinho10

za pul hodky premiera Bilka...to jsem zvedavej

Reagovat
Greny

Reagovat
didosh

Škoda že nejsem v ČR, jel bych se mrknout do Pratru...Jinak doufám že Slováci škubnou Maďary

Reagovat
adalbertus

Reagovat
didosh

darebaku

Reagovat
smazaný uživatel

Bílek si zas maže Skoty

Reagovat
smazaný uživatel

NE POPRVÉ! NE NAPOSLED!

Reagovat
Pablos

Jirko dej mi nitrák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Bilek si to zacina vodit...po 10 minutach 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Míša Bílek to je pan trenér tvle.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

Kazachstan takovy prihravky na ty goly

Reagovat
Greny

kazdopadne ta pravá strana Kazachu brani dost naivne .. tak na urovni treti ligy nebo divize .. pripadne teda jeste Brna

Reagovat
Pablos

věří golmanovi

Reagovat
Greny

no on je strasne pomalej ten jejich hrac č 3 ... toho by predbehl suverenne i Husbauer s Dočkalem ....

Reagovat
Pablos

vím, že se to moc nenosí tyhle otázky... ale kde koukáš ? myslím link

Reagovat
Greny

sport 1

Reagovat
Pablos

ok dík

Reagovat
Kixi Syhimour

Bílek na Hrad , střídejte Robertsona

Reagovat
Greny

ten nehraje

Reagovat
Kixi Syhimour

trenér ví co dělá

Reagovat
Alan_Shearer

Light

Reagovat
smazaný uživatel

Pozeráte niekto na Sport1? Čo sú tam za zvuky v pozadí? To tam kliká myšou? Irituje ma t

Reagovat
Greny

nevim ale v prvni pulce meli i vypadky obrazu a zvuku takze mozna nejaky problemy

Reagovat
Stannis Baratheon

Ponížení Míšou Bílkem? Jdu si na chvíli pobrečet do kouta za hraní A Gift of a Thistle.

Reagovat
smazaný uživatel

Bílek

Reagovat
adalbertus

Hajrá magyarok!

Reagovat
kris_kros

Nemirten

Reagovat
Majk91
Reagovat
ámoš

Máte někdo stream na Slováky?

Reagovat
didosh

Však to nejde

Reagovat
kris_kros
Reagovat
lampas

Proč nehraje Slovenska v Bratislavě? Jsem čekal bouřlivou atmosféru a zatím tam je tak půlka stadionu.

Reagovat
smazaný uživatel

Na slovenskú reprezentáciu búrlivú atmosféru? Žiaden Ultras fanklub nepodporuje repre.

Reagovat
Greny

Škoda že to nepiska Kralovec

Reagovat
pingla

Derby o Severní Slovensko může začít

Reagovat
aramaki

Reagovat
Coutinho10

Kurtoá

Reagovat
lajka30

Reagovat
Kixi Syhimour

už i ty?

Reagovat
Coutinho10

neslo jinak

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
KingMaster13

Hlavně že po MS měli všichni plnou hubu keců jak je lepší než De Gea

Reagovat
smazaný uživatel

namysleny picus to je, nic vic

Reagovat
KingMaster13

Je ale i ostatní lidi ho vynášeli do nebes, že je to pomalu nejlepší golman světa, přitom té užší špičce se fakt neblíží

Reagovat
Greny

Thibo

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
Hokaido

Až je mi trochu trapne, jakou z toho mám radost.

Reagovat
M0rb1D4S

Courtois přináší víc radosti po jeho odchodu, než během jeho působení u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpecialOne

Ach ty slovenští komentátoři Může vůbec aďarský hráč spadnout neteatrálně?

Reagovat
aramaki

Reagovat
smazaný uživatel

Nemôže

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Severní Makedonie pěkná premiéra, který stát měl naposled takhle dobrou premiéru?

Reagovat
C-M@ster

Nabíhají si na vidle, stav 2:0 a blíží se poločas.

Reagovat
didosh

Reagovat
Losinho

To je právě ta nezkušenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

možno Gibraltar když remízoval se Slováky

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon Maka je na smiech.

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
andrew96

Reagovat
mithro

Reagovat
misinho7

Reagovat
janinho

prvy pojde dole za stocha (snad). ale duda do toho golu tiez 0 bodov.

Reagovat
Liquid

Reagovat
mithro

ake je to jednoduche

Reagovat
Kluivert9

Maďaři gól

Reagovat
andrew96

Slotovy tanky se daly do pohybu.

Reagovat
smazaný uživatel

https://youtu.be/gwc2beY2BpY

Tentoraz použil športový príhovor.

Reagovat
Liquid

Reagovat
C-M@ster

Jak dostali pivem hned

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Kixi Syhimour

Mignolet do hry

Reagovat
didosh

Stream na Slováky?

Reagovat
fefo
Reagovat
didosh

Dikec

Reagovat
Kixi Syhimour

Jsem zvědav na Chorvaty

Reagovat
aramaki

bude prekvapenie?

Reagovat
smazaný uživatel

nie?

Reagovat
aramaki

vyborne, tiket este zije

Reagovat
Kixi Syhimour

Hlavně že v repre Wijnaldum to tam sype

Reagovat
smazaný uživatel

lepsi spoluhraci

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Merčiak opravdu objekttivní komentár

Reagovat
andrew96

Klasika.

Reagovat
vladino10

Reagovat
CubONE

Piatek

Reagovat
Andis

To teda to Chorvatsko to je síla, takový přístup to se jen tak nevidí. V 90 ukopávat na auty a nechat takového soupeře zahrávat rohy.....to už je jiná liga

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele