Hlavní obsah

To chcete do extraligy? Třikrát mě tu polili pivem! kritizoval Kladno kouč Jihlavy

Praha

Těžký boj o elitu. Další porážka, soupeř získal mečboly, a navíc trenér politý pivem. Cesta hokejistů Jihlavy z Kladna nebyla ve středu večer příjemná. Rytíři vyhráli 5:3, vedou v sérii 3:1 na zápasy a kouč Petr Vlk poznal nedobrovolně několikrát pivní sprchu od domácích fanoušků.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Fanoušci Kladna měli důvod k radosti.

Článek

„Nezlobte se na mě, nemůžu si to odpustit, ale abych byl třikrát za utkání politej pivem, to mi přijde, že tým, který pomýšlí na extraligu, má takovou tradici a má takhle vychovaný fanoušky... jediný, co dělám, aniž bych na ně reagoval, je vůle dovést svůj tým k vítězství, nic jiného. Nedostali jedinou příčinu k tomu, aby po mně to pivo lili," řekl Vlk po utkání k opakovanému incidentu.

Podle jeho slov s ním šla dvakrát pořadatelská služba, k obratu k lepšími přesto nedošlo. „Nejsou schopni pohlídat, aby nepřiběhl chlap s půllitrem piva a nepolil mě," přidal jihlavský kouč.

Vlk se bavil s rozhodčími po konci třetiny, když společně odcházeli. To mohli někteří fanoušci brát nelibě. „Jenom jsem se zeptal, že když mě polili po první třetině, jestli to bude v zápisu. Oni mě ujistili, že ano a že se mnou na úvod druhé třetiny půjde pořadatel, to je celé diskutování s rozhodčím," upřesnil Vlk.

„Chtěl bych se zastat trenérů. Tohle by se nemělo dít, neměli bychom polejvat trenéry. Nám je to nepříjemný, když se nám tohle někde stane a chápu trenéra (Vlka), tohle by se nemělo dít," omluvil se kladenský kouč David Čermák.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kladenští hokejisté otočili zápas s Jihlavou a vedou v sérii už 3:1 na zápasy.

Druhá tisková konference na Kladně v této sérii byla co do délky klasická, den předtím trvala jen patnáct sekund. Dukla měla pocit, že sudí stranili domácím, což potvrdila i slova jihlavského asistenta trenéra Františka Zemana. "Je pravda, že Kladno vyhrálo, ale myslíme si, že za velkého, velkého přispění těch čtyř pánů, co si říkají rozhodčí. Víc bych to nekomentoval." Poté odešel.

Nepříjemnost, ostuda jedinců, kteří kazí obrázek tisíců slušných fanoušků, to je výsledek pivního průšvihu na Kladně. Další utkání je na programu 22. března v Jihlavě. A domácí musí vyhrát, jinak pro ně skončí sezona a Kladno postoupí do baráže o extraligu.

Kladno - Jihlava, velmi krátká tisková konferenceVideo: Rytíř TV

Reklama

Související témata: