Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pastrňák zatím podle předpokladů ovládá anketu Zlatá hokejka

Po první části hlasování v anketě Zlatá hokejka žádné velké překvapení. Anketě vládne David Pastrňák z Bostonu. Dvaadvacetiletý kanonýr útočí na třetí ocenění pro nejlepšího českého hokejistu sezony za sebou. Získal 596 bodů a vede o 110 bodů před dalším útočníkem Tomášem Hertlem ze San Jose.

Pastrňák je v současné době nejproduktivnějším českým hráčem v NHL i přesto, že kvůli zranění palce na levé ruce, které utrpěl mimo led, nehrál od 10. února až do úterního návratu v duelu na ledě New York Islanders. Vynechal 16 zápasů. Na kontě má z 57 startů 66 bodů za 31 branek a 35 asistencí. Předloni se Pastrňák v 21 letech stal ve 49. ročníku ankety jejím nejmladším vítězem v historii a loni prvenství obhájil.

O tři roky starší Hertl se během Pastrňákova zranění na něj dotáhl na pozici nejlepší českého střelce v sezoně v NHL s 31 góly a je s 63 body z 68 utkání také druhý v produktivitě mezi hráči z tuzemska. Prožívá svoji bodově nejvydařenější sezonu v kariéře.

Třetí místo v hlasování obsadil s mankem 191 bodů na klubového spoluhráče Pastrňáka centr David Krejčí, který Zlatou hokejku získal v roce 2013. Čtvrtý je s 381 body útočník Jakub Voráček z Philadelphie, jenž triumfoval před čtyřmi lety.

Zastoupení v desítce mají i dva extraligoví hráči

V první desítce je po prvním kole šest hráčů z NHL, dva z české extraligy a po jednom ze švýcarské NLA a z KHL. Nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec domácí soutěže Milan Gulaš z Plzně je šestý a dostal se před něj ještě gólman David Rittich z Calgary.

Následuje další ofenzivní opora Plzně Jan Kovář, osmý je nejproduktivnější český obránce v NHL Michal Kempný z Washingtonu. Deváté místo patří vítězi kanadského bodování švýcarské ligy Dominiku Kubalíkovi z Ambri-Piotty a desítku uzavírá gólman Jakub Kovář z Jekatěrinburgu.

Uzávěrka druhého kola hlasování zástupců Českého svazu ledního hokeje, trenérů reprezentace, mládežnických výběrů i klubů nejvyšší soutěže a novinářů bude 27. května po mistrovství světa na Slovensku. Do třetího kola postoupí nejlepší desítka, v níž o konečném pořadí rozhodne další hlasování do 6. června. Body z úvodních dvou kol se započítávat nebudou. Výsledky budou vyhlášeny v pondělí 17. června v Praze ve Foru Karlín.

Výsledky 1. kola ankety Zlatá hokejka 2019

1. David Pastrňák (Boston Bruins/NHL) 596 bodů, 2. Tomáš Hertl (San Jose Sharks/NHL) 486, 3. David Krejčí (Boston Bruins/NHL) 405, 4. Jakub Voráček (Philadelphia Flyers/NHL) 381, 5. David Rittich (Calgary Flames/NHL) 291, 6. Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň) 238, 7. Jan Kovář (Providence Bruins/AHL; HC Škoda Plzeň) 141, 8. Michal Kempný (Washington Capitals/NHL) 135, 9. Dominik Kubalík (HC Ambri-Piotta/Švýc.) 129, 10. Jakub Kovář (Avtomobilist Jekatěrinburg/KHL) 102…

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články