Utopit Čaputovou. Drsný výrok lidovce má dohru. Čunek a další reagují

21.03.2019 14:42

Člen jihomoravského krajského výboru KDU-ČSL Marek Venuta se rozhorlil v diskuzi o potratech a slovenskou prezidentskou kandidátku Zuzanu Čaputovou poslal do vody s kamenem na krku. Lidovci po něm požadují omluvu, exministr zemědělství Marian Jurečka však tvrdí, že Venuta to má právo říkat. Píše o tom Deníkn.cz.

Utopit Čaputovou. Drsný výrok lidovce má dohru. Čunek a další reagují
Foto: Repro ČT
Popisek: Zuzana Čaputová, zvolená prezidentka Slovenska

Venuta svou větu, aby lidé hodili Čaputovou s mlýnským kamenem na krku do vody, napsal v diskuzi o slovenské prezidentské kandidátce a byla věnována všem těm, kteří schvalují potraty. Příspěvek sice následně smazal, ale stojí si za ním. „Je-li někdo pro špatnou volbu, tedy smrt dítěte v lůně matky, nemá a nemůže mít můj hlas. Lepší kdyby jí na krk přivázali mlýnský kámen a vhodili do vody,“ napsal ve směru k Čaputové. 

Anketa

Dostane se TOP 09 do příští Poslanecké sněmovny? Ať už sama, či v rámci předvolebního spojenectví?

5%
95%
hlasovalo: 11338 lidí

Deníku N pak uvedl, že je zastáncem lidského života až po smrt. Odvolal se také na Ježíše a Matoušovo evangelium. Zároveň vůči ženám, které podstoupí interrupci, nesmířlivě používá slovo vražedkyně. 

Strana sice chce po Venutovi za jeho radikální výroky omluvu, poslanec Marian Jurečka je smířlivý. „Beru to jako jeho osobní prohlášení, na které má samozřejmě plné právo,“ uvedl s tím, že on sám by však taková slova nepoužil. Odouzení za výroky se pak Venuta dočkal od senátora Jiřího Čunka, ale i poslanců Marka Výborného a Jana Bartoška.  

Na slova Venuty poukázal na svém facebookovém profilu také Martin Freund, bývalý český politik a psycholog. „Že vedení strany vyzvalo Venutu k omluvě, považuju za důležité. Podobné pitomosti prostě musí být aspoň reflektované. To, že náš prezident řekne v každé větě nepřijatelných pitomostí deset, neznamená, že bychom měli začít být hluší, lhostejní a bezradní k jakékoli blbosti kolem nás. Někdy mám trochu pocit, že se to začíná dít,“ podotkl Freund.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…