Návštěvníci akce, která se bude konat už po patnácté, budou moci obdivovat na osm set modelů vystavovatelů nejen z Česka, ale také ze Slovenska, Litvy a Ukrajiny. Diváci budou moci rovněž hlasovat v soutěži o nejlepší model podle jejich výběru.

V pátek 22. března odpoledne a večer se bude konat přejímka modelů. Pro veřejnost pak bude soutěžní výstava otevřena v sobotu 23. března 2019, a to od 9 do 14 hodin. Akci doplní bohatý doprovodný program, k vidění bude například také hasičská technika. „Profesionální krajští hasiči zde představí během sobotního dopoledne nový vyprošťovací automobil VYA Tatra 815 Omars, dobrovolní hasiči z Krmelína cisternovou automobilovou stříkačku CAS 20 Tatra 815 Terrno, vítkovičtí podnikoví hasiči zase CAS 15 MB Atego,“ doplnil mluvčí HZS Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Výstava, kterou připravil modelářský klub Ostravan ZŠ Dvorského, je prodejní. Zájemci si zde budou moci koupit papírové modely a modelářské potřeby. Vstup pro dospělého je 30 korun, pro děti poloviční. Je možné využít rodinné vstupné za 60 korun (2+2).

V loňském roce bylo vystaveno v deseti kategoriích více než osm set modelů a akci navštívilo přes pět set návštěvníků.

Ilustrační foto.
Ceny Czech Grand Design v přímém přenosu. Svá želízka v ohni má i GVUO