Snímek se jmenuje Velké dobrodružství Čtyřlístku a poprvé jej uvidíme 4. dubna. Přenese nás do Třeskoprsk, do malého domku, kde čtveřice přátel žije. U táborového ohně vzpomínají na dobrodružství, která zažili v uplynulém roce. Každý vypráví příběh, který považuje za ten nejlepší a z nich se skládá nový film.

V hlavní roli Gentlemana s pistolí si zahrál Robert Redford
Startuje Febiofest. Otvírá jej Redford s pistolí

Vzhledově se postavičky za čtyřiačtyřicet let mírně změnily, ovšem pořád nosí stejné šaty, jezdí stejným autem a domek mají zařízený nábytkem, jenž je zelený přesně tak, jak si ho Jaroslav Němeček pamatuje ze svého dětství v domku v Praze-Modřanech.

I kreslené postavičky ale musejí jít s dobou, takže v novějších příbězích běžně používají třeba notebook nebo video. „Je to nutnost. Bereme to i podle našich vnoučat, kterým je deset a dvanáct, umějí s tím pracovat a znají to daleko lépe než my,“ vysvětluje Lucie Němečková.

Zdroj: Youtube

Pokud vás zajímá, jak dobře legendární český komiks znáte, můžete se o tom přesvědčit ve videu. Zjistíte také, jak se postupně změnily hlavní postavy nebo kde na mapě leží proslulé Třeskoprsky.

Brno 12.3.2019 - Slavnostní premiéra filmu Skleněný pokoj v brněnském univerzitním kině Scala - Carice van Houten.
Rudá kněžka? Simpsonovy mám radši, říká hvězda Hry o trůny Carice van Houtenová