Piqué a Xavi opět v jednom dresu? Barcelonského stopera čeká vystoupení za Katalánsko

Piqué a Xavi opět v jednom dresu? Barcelonského stopera čeká vystoupení za Katalánsko

Ačkoliv se dvaatřicetiletý barcelonský stoper Gerard Piqué rozloučil s reprezentačním dresem po mistrovství světa v Rusku, mezinárodní fotbal se ho bude týkat dál.

V pondělí 25. března čeká bývalého borce Manchesteru United v Gironě proti Venezuele debut za Katalánsko. To sice ještě není ani samostatným státem, ani členem FIFA či UEFA, nicméně právo na přípravné duely s jinými výběry má.

"Věřím, že Gerard má k tomuto kroku své důvody. Nemluvili jsme o tom, vím jen tolik, že ve Španělsku už skončil a teď touží reprezentovat Katalánsko. Jde jen o jeden zápas za sezonu, chce této možnosti využít," citoval web profutbal.sk slova jeho kolegy Jordi Albu, jenž v minulosti nastoupil za Katalánsko již pětkrát.

Proti Venezuele může nastupit také devětatřicetiletý veterán Xavi Hernández z katarského Al Saddu, který už reprezentoval Katalánsko hned dvanáctkrát.

V mužstvu trenéra Sergia Gonzálese Soriana, který jinak vede Valladolid, jsou i další známé tváře typu Marca Bartry, Aleixe Vidala, Oriola Romeua či Bojana Krkiče. Rekordman v počtu startů je střelec Espanyolu Barcelona Sergio Garcia se čtrnácti vystoupeními.

Nominace Katalánska na Venezuelu:

Brankáři: Edgar Badia (Elche), Isaac Becerra (Gimnástic Tarragona)

Obránci: Gerard Pique (Barcelona), Martin Montoya (Brighton), Marc Bartra (Betis), Aleix Vidal (Sevilla), Didac Vila (Espanyol), Marc Muniesa (Girona), Marc Cucurella (Eibar)

Záložníci: Xavi Hernandez (Al Sadd), Victor Sánchez, Óscar Melendo (oba Espanyol), Oriol Romeu (Southampton), Joan Jordán (Eibar), Pere Pons, Alex Granell, Aleix García (všichni Girona)

Útočníci: Sergio Garcia (Espanyol), Bojan Krkič (Stoke City), Marc Cardona (Eibar)