bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Girardiho návrat se odkládá. Těžit z toho může Rutta

21. března 2019, 18:20

Jan Vojkůvka

Zkušený obránce Dan Girardi bude Tampě ještě nějaký čas chybět. Jeho zranění v dolní polovině těla se nezlepšilo a tým jeho stav přehodnotil. Původně byla jeho absence vedena jako "day-to-day", nyní je mimo hru na dobu neurčitou. Z toho může těžit i český obránce Jan Rutta (na snímku uprostřed s číslem 44).

Girardi strávil na marodce zatím dva týdny a naposledy hrál 7. března proti Minnesotě. Po vynechaných šesti duelech to vypadá, že se jeho očekávaný brzký návrat konat nebude, čemuž odpovídají i nejnovější informace, podle nichž bude chybět po dobu neurčitou.

Vedle Girardiho zůstává na marodce i Anton Stralman, další z obránců, který rovněž kvůli zranění v dolní polovině těla vynechal už dokonce sedm zápasů.

„Máme tu Jana Ruttu, a doposud se mu daří odvádět dobrou práci. Máme tu i další kluky, kteří vyplňují mezery. Ale doufejme, že se alespoň Stralman brzy vrátí a doplníme sestavu,“ podotkl trenér Tampy Jon Cooper.

Osmadvacetiletý Rutta, který naskočil do sestavy Blesků v utkání proti Detroitu, v němž poprvé chyběl zraněný Girardi, zatím sehrál za lídra celé NHL 6 duelů. Bodově se prosadil dvěma asistencemi při výhře nad Torontem.

I svými výkony dopomohl Lightning k vybojování šesti výher v řadě a jistotě zisku Presidents' Trophy a definitivě vítězství ve Východní konferenci a Atlantické divizi. Jeho setrvání v hlavním týmu bude nyní záležet i na tom, jak rychle se dají Stralman s Girardim dohromady.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.