Představitelka Alžběty Čeňkové z Nemocnice na kraji města Eliška Balzerová (69) dorazila spolu s manželem, producentem Janem Balzerem (78), jako jedna z prvních hostů. Přitom ještě do pěti odpoledne pracovala. Outfit proto nijak zvlášť nehrotila. „To je teď móda, řešit to, vypůjčovat si hadry. Na to já nejsem!“ prozradila pro Blesk.cz s tím, že se už těší, až zajde do kina na promítané filmy. Sama má za sebou právě dokončené natáčení filmu Poslední aristokratka.

Zdálo se, že na akci byly v převaze dámy a většinou velmi půvabné. Většina z nich navíc na rozdíl od Balzerové garderobu řešila. Nejvíc odvážný model předvedla zřejmě modelka Andrea Verešová (38), která díky rozparku odhalila sexy nožku. Naopak umírněná byla moderátorka Štěpánka Duchková (46). 

Modelka Jana Doleželová (37) zase dorazila v krásné róbě od Petry Pilařové a společnost jí dělala kamarádka. Partner doma hlídal téměř dvouletou dceru Verunku. Přišla také Libuše Švormová (83), herečka a dabérka, která namluvila i legendární Angeliku. V černých šatech zase Kateřina Brožová (51).

Akci si nenechala ujít ani hvězda filmu Bába z ledu Zuzana Kronerová (66) či mladé herečky Denisa Pfauserová (30) známá například z pohádky Řachanda, Denisa Nesvačilová (27), Bára Jánová (29) známá z Ordinace i Ohnivýho kuřete, Alena Doláková (30), kterou proslavila role Holeny v Třech bretech, a Anna Kadeřávková (21) alias Rozina z Ulice. V šedé róbě s černým kožíškem se zase blýskla herečka a režisérka Petra Nesvačilová (33). Na událost zavítala též bývalá primátorka Prahy Adriana Krnáčová (58). 

Nemohla chybět ani hlavní hvězda Jiřina Bohdalová (87), která letos získala hlavní cenu Kristiána za přínos světovému filmu. Při příchodu nevypadala zrovna moc vesele a nechtěla se fotit, ale tvář se jí rozjasnila, jakmile se dala do řeči s kolegyní Kronerovou. Pozdravily se políbením na tváře a radostně spolu zapózovaly. Jiřinu přišel podpořit také její dvorní režisér Zdeněk Zelenka (64). Na pódiu pak samozřejmě herečka neskrývala radost z ocenění. „Já mám velikou chuť hned na začátku říct: Zavřete oči, přicházím. Dostávám cenu za celoživotní práci ve filmu, kterému sloužím od svých pěti let, tak do dneška je to 83 let. Tehdy byl film ještě němý, já už jsem mluvila,“ vtipkovala v děkovné řeči.

Ze známých pánů pak dorazil například zpěvák Josef Laufer (79), herec a dabér Jiří Hromada (60) či hvězda show Tvoje tvář má známý hlas Jan Maxián (35). S manželkou Marií(31) vyrazil do společnosti také režisér Filip Renč (53). Moderátor a někdejší hlasatel Saša Hemala(66) dorazil též s chotí.  

VIDEO: Co prozradil Fero Fenič o letošním ročníku Febiofestu?

Video
Video se připravuje ...

Fero Fenič o letošním Febiofestu: Přivezeme Petera Fondu! Petr Macek

 

Fotogalerie
111 fotografií