Rána pro českou repre. Dočkal se nestihl dát dohromady. Kouč Šilhavý se musí proti Anglii obejít bez něj

Rána pro českou repre. Dočkal se nestihl dát dohromady. Kouč Šilhavý se musí proti Anglii obejít bez něj

Reprezentační výběr se v úvodním utkání kvalifikace o mistrovství Evropy v Anglii bude muset obejít bez Bořka Dočkala. Po gólmanu Tomáši Vaclíkovi se tak stal další oporou, která se ve Wembley na trávníku neukáže. 

Tahle hrozba visela nad Dočkalem už od víkendu. Kvůli zdravotním potížím totiž na poslední chvíli vypadl ze sestavy Sparty v posledním ligovém zápase proti Olomouci. Na reprezentační sraz přesto dorazil s vírou, že se zranění lýtkového svalu podaří dát do pořádku do té míry, aby mohl v úvodním utkání kvalifikačního cyklu nastoupit.

Jenže to se bohužel nepovedlo. Sparťanský středopolař spolu s lékaři sice dělali, co se dalo, ale v předvečer zápasu museli vyslat do světa nepříznivou informaci. 

Navrátilec z Číny není první reprezentační oporou, která o utkání ve Wembley přišla. Už dříve se omluvil Tomáš Vaclík, který si odnesl nepříjemné zranění z dvojzápasu osmifinále Evropské ligy proti pražské Slavii. Místo Vaclíka tak byl do reprezentace povolán Ondřej Kolář, který hájí právě branku přemožitele Vaclíkovy Sevilly.