Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

DEXON: Hi-fi ozvučení obývacích pokojů


Document Actions
DEXON: Hi-fi ozvučení obývacích pokojů
Dostáváme se do poslední, páté části mikroseriálu o showroomu DEXON. Představujeme ozvučovací techniku pro domácí prostory, obvykle pro obývací pokoje, kde uživatelé instalují jak ozvučovací techniku pro klasický poslech stereo hudby, tak i domácí kina. Lidé se tu rádi zastaví, je to relaxační část showroomu. Předvádíme zde reprosoustavy ze série LARGO a také variantu vestavného ozvučení.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 22.03.2019


V posledním díle se zastavíme v části, kde návštěvníci tráví více času, je to relax zóna, mohou si zde vyzkoušet ozvučení reprosoustav.



Reprosoustavy LARGO

O nových reprosoustavách řady Largo můžeme směle říci, že ve své cenové kategorii posouvají laťku designového zpracování i zvukového projevu. Více než roční vývoj je opravdu znát a výsledek si nezadá s mnohem dražší konkurencí.

  • přepínatelný systém jak pro stereo hudbu, tak i pro vícekanálový zvuk domácího kina
  • zdroj hudby a videa Blueray, DVD, internet, LAN, USB
  • LCD televize
Vestavná varianta

Vestavné vícepásmové podhledové reproduktory jsou výhodnější při
  • nedostatku místa, nepasující design, výskyt malých dětí (hrozí poškození)
  • vestavné repro mohou nahradit přední i zadní reprosoustavy
  • napojení i na ostatní části showroomu

Vzhled
Jejich vzhled je praktický a luxusní zároveň. Horní a přední stěna je matně černá, potažena speciální folii imitující kůži. Boční a zadní stěna je tmavě hnědá, s barevným nádechem dřeva třešně. Tím, že jsme zvolili černohnědou kombinaci, usnadňujeme kombinování s vašim nábytkem. Chcete-li reprosoustavy černé, postačí je více zasunout vedle nábytku. Naopak, zalíbil-li se vám vzor dřeva, doporučujeme reprosoustavy mírně povytáhnout a natočit. Určitě se vám zalíbí i zaoblené hrany, m.j, z důvodu, abychom minimalizovali vzniklé difrakční jevy. Další designovou vychytávkou je nakloněná přední stěna, čímž vyrovnáváme fázové posuvy vůči výškové sekci. Součástí každého balení je i odnímatelný přední rámeček s průzvučnou tkaninou černé barvy.

Konstrukce
Samotné ozvučnice jsou konstruovány z 20 mm MDF s několika příčkami a vyztuženími. Používáme vytlumení speciálním akustickým materiálem a bassreflexové nátrubky, jež jsou výrazně zaoblené z obou stran. Basové reproduktory mají polypropylénovou membránu s polygumovým závěsem, který vykazuje vysoké hodnoty tlumení. Středobasový používá speciálního tvaru prachovky pro rozšíření frekvenčního rozsahu. Výškový reproduktor má textilní kalotu. Tyto kvalitní reproduktory s propracovanou výhybkou jsou základem kvalitní konstrukce s kvalitním zvukem. Reprosoustavy jsou opatřeny masivními šroubovacími svorkami, navíc Largo 130 umožňuje napojení systémem Bi Wiring nebo Bi Ampling.

Zvuk

Postačila by krátká věta: „Budete jim nadšeni“ Již při prvním poslechu se nadchnete pro zvukovou vyváženost. Žádné zaduněné basy, žádné ucinkané výšky, zastřené středy. Ne, u řady Largo čekejte zvukovou kvalitu, čistotu projevu a zvuk, který vás neunaví ani po hodinovém poslechu. Reprosoustavám Largo je jedno, jestli je zapojíte na stereo nebo do domácího kina. Svou práci odvedou na jedničku.



Listovat a prohledávat katalog DEXON můžete zde!



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog ozvučovací techniky DEXON
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 5)


FIREMNÍ TIPY
Stačí jedna rozhlasová ústředna, která zvládá 6 kanálů. Jak ozvučit firmu, kde výroba potřebuje jiný rytmus než kanceláře? Co když wellness centrum potřebuje uklidňující melodii v odpočívárně, ale energickou v posilovně? A restaurace, kde hosté chtějí slyšet živou hudbu, zatímco personál potřebuje informace o provozu? Jak jednoduše ovládat hudbu v různých zónách podle potřeby? Je možné vzdáleně streamovat hudbu do maticové rozhlasové ústředny Dexon JPA 6240 z chytrého telefonu?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933