TOPlist

Motorola One Vision překvapí čipsetem Exynos a 48Mpx fotoaparátem

motorola one vision 1

Čínské Lenovo chystá pokračovatele loňského smartphonu Motorola One, který se pyšní moderním designem, čistým Androidem a rozumně nastavenou cenou. Letošní nástupce se bude držet vyjetých kolejí, avšak přidá do výbavy několik moderních prvků.

Motorola One Vision: Protáhlý displej s otvorem

Díky renderům od @OnLeaks si můžeme telefon prohlédnout blíže – na čelní straně najdeme ultraširokoúhlý displej s poměrem stran 21:9 a otvorem pro selfie kamerku v levém horním rohu. Podle zjištění komunity ze serveru XDA Developers se má jednat o panel s rozlišením 2 520 × 1 080 pixelů a úhlopříčkou okolo 6,2 palců. Kvůli displeji má být Motorola One Vision o centimetr vyšší než loňský model.

motorola one vision 2

Telefon má překvapivě pohánět čipset Exynos 9610 od Samsungu, který by měl být výkonnostně srovnatelný se Snapdragonem 660. Na výběr bude z několika paměťových variant – 3, 4 nebo 6 GB RAM, a úložiště o kapacitě 32, 64 nebo 128 GB. Telefon má brát energii s 3 500mAh baterie.

48Mpx fotoaparát a čistý Android

Záda telefonu budou zřejmě skleněná, v nabídce budou minimálně dvě barevné varianty – modrá a zlatá. V levém horním rohu se má zabydlet oválný fotomodul se dvěma čočkami. Pod tou hlavní se bude nacházet 48Mpx fotoaparát využívající Quad-Bayerova filtru, tzn. budou z něj vycházet 12Mpx snímky. Motorola pracuje na vlastních softwarových vychytávkách, například na režimu s dlouhou expozici, či na funkci Video 3D HDR. Díky příslušnosti k programu Android One se můžeme těšit na čistý a pravidelně aktualizovaný systém.

motorola one vision 3

Motorola One Vision má být prodávána globálně, nejprve se s ní ale zřejmě setkáme na čínském trhu pod označením Motorola P40.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku