Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Krasobruslaři Papadakisová a Cizeron tančí na ledě pro čtvrtý titul

Za čtvrtým titulem mistrů světa vykročil úspěšně francouzský taneční pár Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron. Na krasobruslařském mistrovství světa v japonské Saitamě vedou po rytmickém tanci o 4,48 bodu před ruským párem Viktoria Sinicinová, Nikita Kacalapov, který má nejvýhodnější pozici ve vyrovnaném boji o stříbro. Česká republika v této kategorii zastoupení nemá. Volné jízdy žen můžete sledovat na ČT sport i na webu ctsport.cz od 9:30.

Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Wong

Papadakisová a Cizeron po problematickém úvodu sezony, kdy kvůli partnerově zranění museli vynechat jeden závod Grand Prix, vyladili formu na mistrovství světa. V úvodní části soutěže získali 88,42 bodu, čímž o více než čtyři body překonali svůj výkon z lednového vítězného mistrovství Evropy. Pětinásobní evropští šampioni tak mají blízko k obhajobě světového zlata. Na MS získali tituly ještě v letech 2015 a 2016.    

Pochvalovali si letošní výběr povinného rytmu pro úvodní část soutěže. "Milujeme tenhle program, milujeme tu choreografii, rádi na tom pracujeme. Každý rok je povinný rytmus a vyhovuje nám více nebo méně. Někdy máme problém najít něco, co nám perfektně sedí. Tango je přesně naše krevní skupina, je to téma, které milujeme," řekla Papadakisová.

Sinicinová s Kacalapovem vedou rusko-zámořský souboj o další medaile. V rytmickém tanci si spravili chuť po nevydařeném ME, kde je pád v tomto programu připravil o medaili, a získali malé stříbro. "Úplně mě pohltily emoce. Snažila jsem se je zkrotit a koncentrovat se na naše prvky, ale emoce ze mě prostě tryskaly," líčila Sinicinová. Její partner si pochvaloval kvalitu ledu. "Je naprosto jedinečná. Dovoluje nám volně provádět všechny pohyby. Ten led je lepší než v naší domácí hale," řekl Kacalapov, který se Sinicinovou trénuje v Moskvě.

Je nám líto, video expirovalo.
Papadakisová a Cizeron ovládli krátký program

Na průběžném třetím místě jsou s odstupem 84 setin bodu jejich krajané Alexandra Stěpanovová a Ivan Bukin.    

Pouhou setinu od medaile jsou Američané Madison Hubbellová a Zachary Donohue, kteří obhajují stříbro a v prosinci při absenci Papadakisové a Cizerona vyhráli finále Grand Prix. Ještě šestí Madison Chocková a Evan Bates, američtí vítězové mistrovství čtyř kontinentů, mají na druhé místo manko jen 1,62 bodu.    

O medailích se rozhodne ve volných tancích, které jsou na programu v sobotu od 4:30 SEČ.

Výsledky mistrovství světa v Saitamě (Japonsko):

Taneční páry - po rytmickém tanci: 1. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 88,42, 2. Sinicinová, Kacalapov 83,94, 3. Stěpanovová, Bukin (všichni Rus.) 83,10, 4. Hubbellová, Donohue (USA) 83,09, 5. Weaverová, Poje (Kan.) 82,84, 6. Chocková, Bates (USA) 82,32.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články