Vyhození Klause ml.: Pryč s Václavem Moravcem, napsal. Teď utnul Fialu a ODS

22.03.2019 9:20

Manažer a pedagog Vadim Petrov se před několika dny stal členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Coby člen této velké rozhlasové rady nenechal nit suchou na moderátorovi České televize Václavu Moravcovi. A vrhl se i na ODS Petra Fialy.

Vyhození Klause ml.: Pryč s Václavem Moravcem, napsal. Teď utnul Fialu a ODS
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Václav Klaus mladší na brněnské konferenci o stavu Evropské unie s názvem: Je Evropská unie reformovatelná?

Vadim Petrov v tomto týdnu poskytl rozhovor serveru ParlamentníListy.cz. V něm nenechal nit suchou na Václavu Moravcovi. Má za to, že se Moravec jako moderátor nechová nestranně, čímž porušuje Kodex ČT. Místo nezaujatého moderování prý Moravec podsouvá divákům své názory, což je podle Petrova nepřijatelné.

Anketa

Mělo by Česko usilovat o převoz pašeračky Terezy Hlůškové z Pákistánu do vězení u nás?

hlasovalo: 9767 lidí

„Já vnímám toto chování Václava Moravce jako volání o pomoc. ‚Tak už mě sakra někdo odvolejte, já už dál nemůžu,‘ volá podle mě. A nikdo z nich – včetně vedení České televize – za něj ručník do ringu nehodí. Vždyť Václav Moravec Otázky, proboha, dělá čtrnáct let, to by na ty politiky byl alergický každý,“ prohlásil Petrov.

„Řekl bych, že novináři v České televizi – jako v jakémkoliv jiném masmédiu – se staví především proti establishmentu. Politik je podle novináře vždycky vinen. A když ne, tak se na něj jen nic nenašlo. A ambiciózním snem novináře je něco najít. K tomu přidejte ještě myšlenku, že objektivita neexistuje, že všechno je jen názor a máte pěkně výbušný terén. Nelíbí se mi, když veřejnoprávní novináři považují konfrontační styl za normu, často doprovázenou aktivistickou žurnalistikou, prosazováním vlastního názoru či záměrnou manipulací nebo cílenou dehonestací. U soukromých médií tuto reality show tak nějak očekávám, u veřejnoprávních bych si opravdu přál, aby poskytovaly to, co mají v zákoně – objektivní a vyvážené informování a faktografickou přesnost. A já bych ještě dodal až obsedantní snahu prezentovat široké spektrum názorů, jejich představitelů, společenských problémů a témat. A od mediálních rad a výborů Parlamentu ČR efektivní kontrolu a hlavně daleko intenzivnější informování veřejnosti,“ dodal ještě.

Podobně ostře se na sociální síti Facebook vyhranil i proti ODS. Petrov se domnívá, že pod vedením Petra Fialy ODS v podstatě zemřela.

„Tak a vpravo je prázdno. Pavučiny, binec po spěšným odchodu a tak... Všichni se natlačili do středu a doleva. Vyklizení pozice, opuštění kóty.... Čas integrace ODS - TOP 09. Pravicová ODS byla kus naší svobodný historie. Teď zemřela. Je čas říci. ‚A do hrobu dána, siroty po ní zůstaly...‘,“ napsal Petrov.

Komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk v diskusi pod příspěvkem oponoval, že když naposledy otevíral ODS středové politice Mirek Topolánek, získal v roce 2006 35 procent hlasů. Fiala by teoreticky mohl se stejnou snahou uspět podobně. Časem.

Petrova však nepřesvědčil. „Fiala má volat po PRAVICOVÉ vládě ne po kompromisu středopravé vlády. Jako předseda ODS je lídr, ne politolog. Kompromisy se dělají, ale nemá to být mise, cíl. Tím mate pravicové voliče. A znechucuje,“ vyjádřil svůj názor člen RRTV.

Fialu považuje za intelektuála a intelektuálové podle jeho názoru vždy inklinovali spíše k levici. Nebo alespoň do středu. Pakliže tímto směrem posouvá ODS, o čemž nepochybuje, opouští původní pozici strany. V kostce to vidí tak, že levicová politika rozděluje peníze lidem podle potřeb, pravicová podle zásluh.

Nejbližší průzkumy volebních preferencí podle něj ukážou, jak si ODS stojí poté, co vyhnala poslance Václava Klause mladšího.

Vadim Petrov ml.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…