Nestává se to každý den, přiznal kouč Bílek po snovém startu na lavičce Kazachstánu

Nestává se to každý den, přiznal kouč Bílek po snovém startu na lavičce Kazachstánu
OBSAHUJE OHLASY

Český trenér Michal Bílek má za sebou zřejmě i nad očekávání úspěšnou premiéru na lavičce kazašské reprezentace. Jeho svěřenci na úvod kvalifikace o mistrovství Evropy přehráli Skotsko 3:0. Bývalý trenér českého národního týmu byl po utkání pochopitelně spokojený.

Výhru nad Moldavskem v přípravě ještě asi nikdo nepřeceňoval, vítězství nad Skotskem, navíc v kvalifikačním zápase, už ale má velkou cenu.

Klíč k výhře přitom ležel už v úvodních minutách zápasu. V šesté minutě otevřel skóre Percuch, v desáté pak raketový začátek Kazachstánu podtrhl druhou brankou Vorogovskij. 117. tým žebříčku FIFA pak korunoval destrukci skotské reprezentace v 51. minutě, o třetí gól se postaral Zajnutdinov.

„Takové vítězství se nestává každý den. Na tento zápas jsme měli dobrou přípravu. Přezkoumali jsme předchozí zápasy Skotů a věděli, že bychom jim neměli dovolit rychlé útoky,“ naznačil cestu k úspěšnému zápasu na tiskové konferenci Bílek. „Hráli jsme uprostřed pole organizovaným způsobem a snažili jsme se udržet vysoké tempo, abychom měli více příležitostí k útoku,“ doplnil.

Teď má Kazachstán před sebou prestižní zápas proti Rusku. „S Ruskem budeme pravděpodobně hrát jinak. Uvidíme, jak se budou hráči po zápase cítit. Pak se rozhodneme, kdo bude hrát,“ spřádal plány trenér.

Tomu novináři připomněli i zápas proti Rusku, který absolvoval na mistrovství Evropy v roce 2012 coby kouč české reprezentace. Češi tehdy prohráli 1:4. „Ano, pamatuji si, že jsme prohráli 1:4. Pokusím se se svým novým týmem vyhrát,“ slíbil.

Kvalifikace o ME, skupina I: Kazachstán - Skotsko - 3:0, Kypr - San Marino - 5:0, Belgie - Rusko - 3:1